Marc de Bel op bezoek bij Wim Oosterlinck

02
Mei

In deze aflevering praat Wim Oosterlinck met de auteur die in zijn podcast 'De drie boeken' het meest genoemd is van alle auteurs. Omdat bijna iedereen ooit minstens één boek van Marc heeft gelezen. Jeugdschrijver Marc de Bel (1954) heeft op het moment van het gesprek 205 boeken gepubliceerd. Waaronder de ⁠Blinker⁠-boeken en de zusjes Kriegel. Hij was eerst onderwijzer en publiceerde zijn eerste boek in 1986. 

Marc de Bel vertelt o.a.hoe hij schrijver werd door een verhaal op te schrijven dat hij aan zijn leerlingen in de klas vertelde, over zijn eigen leraar Nederlands in het middelbaar die later een bekende televisiepresentator zou worden. Over hoe hij als kleine jongen gepest werd, en dat in zijn boeken gebruikte. Er verschijnt een biografie van Marc de Bel naar aanleiding van zijn 70ste verjaardag. Hij vertelt dat het allemaal nogal ‘confronterend’ is, en wat hij te weten is gekomen over zichzelf dat hij nog niet wist.

Veel luisterplezier met de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens Marc de Bel. Ook beluisterbaar op Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify of andere podcast-apps.

Terug naar overzicht