Boekpresentatie 'Sep! Met hart en ziel'

25
Juni

Met een geheel eigen versie van de Samsonrock als toemaatje (video op verzoek te verkrijgen bij de auteur), werd op 21/6 het boek Sep! met hart en ziel gepresenteerd.

Tussen de imposante eiken vaten in de foederzaal van Brouwerij De Brabandere, gingen oud-renner Sep Vanmarcke en wielerjournalist Jonas Heyerick met elkaar in gesprek.

Naast verhalen over de jeugdjaren, de triomfen en de koersen waar net iets meer in had gezeten, kwamen we ook te weten welke anekdotes het boek niet hebben gehaald en hoeveel wafels Sep op kan als je hem uitdaagt. Sep vertelde dat hij in de moeilijke periode na zijn gedwongen wielerpensioen (littekenweefsel op het hart), veel heeft gehad aan Jonas. Samen al die jaren herbeleven, de anekdotes opduiken en uren praten over splijtende demarrages en pijnlijke valpartijen heeft hem geholpen om alles een plaats te geven. Nu zoekt hij zijn weg in het tijdperk na de koers.

Of die toekomst zich nu zal aandienen als analist in een tv-studio of achter het stuur van een volgwagen, één ding is zeker. Sep zal het doen, zoals alles tot nu toe, met hart en ziel.

Na afloop signeerden de auteurs vele exemplaren en gingen breed lachend op de foto met de aanwezige fans, onder het genot van een verser dan vers Kwaremont-biertje.

Bekijk hieronder ook een stukje van de reportage 'Dit boek hielp me om alles te kunnen plaatsen: Sep Vanmarcke over nieuw boek Sep!'.

Terug naar overzicht