Doe mee aan de Marc de Bel-wedstrijd

16
September

Wie houdt er nu niet van frietjes? Marc de Bel in ieder geval wel. Zoveel zelfs, dat hij er een knotsgek nieuw boek over geschreven heeft. Dat boek heeft een prachtige omslag, maar die is gemaakt door grote mensen. Marc de Bel zou heel graag weten welke omslag kinderen aan het boek zouden geven. Stuur jullie voorstel in via info@houtekiet.be en misschien winnen jullie de grote Marc de Bel Frietwedstrijd.

WAT MOET JE DOEN?

Maak een boekomslag voor het nieuwste boek van Marc de Bel. De titel is (S)Toverij met frieten.

WIE KAN MEEDOEN?

Alle kinderen van het derde, vierde, vijfde en zesde leerjaar in Vlaanderen en Brussel

WAT VALT ER TE WINNEN?

Hoofdprijs (1)

  • Frietjes voor de hele klas, in een frituur in de buurt!
  • Een ontmoeting met Marc de Bel
  • Een gesigneerd exemplaar van (S)Toverij met frieten voor iedereen van de klas

Troostprijs (5)

  • Een boekenpakker voor de schoolbibliotheek

HOE KAN JE MEEDOEN?

Stuur voor 10 oktober 2021 per klas alle gemaakte boekomslagen naar Uitgeverij Houtekiet, Schaliënstraat 1, bus 11,  2000 Antwerpen, met uitrdukkelijke vermelding ‘FRIETENWEDSTRIJD Marc de Bel’

Vermeld duidelijk de naam van de school, de klas, en een e-mailadres of telefoonnummer waarop we de juf of meester kunnen bereiken.

Op 14 oktober 2021 maken we de winnaar bekend.

HOE WORDT DE WINNAAR GEKOZEN?

De jury bestaat uit Marc de Bel en uitgever Els Wouters

WAAROVER GAAT HET BOEK?

Papa en mama gaan een weekendje naar Rome. Mona vindt dat helemaal niet erg, want zij mag gaan logeren bij oma en opa. Die wonen met hun honden Frikandel en Satee op een boerderij op de buiten, maar ze hebben ook een frituur, Frituur Sunshine. Die wordt al generatieslang uitgebaat van vader op zoon/dochter met veel plezier en liefde voor de friet.

De schatrijke bouwondernemer, Rupert Vrominck, wil de frituur echter erg graag kopen, zodat hij die kan slopen om er een gigantisch appartementsgebouw neer te poten. Maar opa en oma weigeren elk bod, hoe hoog ook. Tot oma en Vrominck een gewaagde weddenschap aangaan en de poppen, of liever: de frieten, aan het dansen gaan.…

VOOR WIE IS HET BOEK?

Voor kinderen vanaf 9 jaar

Terug naar overzicht