Aster Berkhof


Nederlands | 14-05-2020 | 216 pagina's

9789089248282

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 24,99


 

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf € 30,00
Korte beschrijving/Annotatie

Biografie van een van de meest veelzijdige en populaire Vlaamse auteurs.

Tekst achterflap

'Aster Berkhof 100 jaar nieuwsgierigheid' biedt een overzicht van het leven van een van de meest populaire Vlaamse auteurs uit de twintigste eeuw. Als geen ander slaagde Berkhof erin alle geledingen van de Vlaamse bevolking aan het lezen te krijgen. Hij schreef pure ontspanningsboeken, jeugdboeken, misdaadverhalen en literaire romans. Karel Michielsen maakte een selectie van bijzondere foto’s en unieke documenten als leidraad voor dit boek, die de vele facetten en achtergronden van Berkhofs leven en zijn 101 gepubliceerde boeken illustreren. Veertig jaar lang was Berkhof de meest ontleende auteur in de Vlaamse openbare bibliotheken. Van de 101 boeken die hij schreef, vielen vooral Veel geluk professor, Paavo de Lap, Als een wolf in de wildernis, de priestertrilogie Het leven op aarde, Het huis van mama Pondo, de trilogie De kroniek van Hogelinden, Amanda, Mandra Gorres, Donnadieu en Octopus Dei op. Berkhof, ook wel de Louis Paul Boon van het platteland of de Conscience van de twintigste eeuw genoemd, krijgt met dit boek een waardig huldebetoon naar aanleiding van zijn honderdste verjaardag op 18 juni.

Biografie

Karel Michielsen was bibliothecaris in de openbare bibliotheken van Baarle-Hertog-Nassau, Merksplas, Beerse, Rijkevorsel en Vorselaar. Hij organiseerde de spraakmakende Noord-Zuidontmoetingen van Vlaamse en Nederlandse auteurs en illustratoren van kinderen jeugdboeken in Baarle-Hertog-Nassau. In 1992 publiceerde hij ook De stroomversnelling: twee decennia jeugdliteratuur in Vlaanderen.

Details

EAN :9789089248282
Auteur: 
Uitgever :VBK - Houtekiet
Publicatie datum :  14-05-2020
Uitvoering :Paperback / softback
Taal/Talen : Nederlands
Hoogte :240 mm
Breedte :170 mm
Dikte :14 mm
Gewicht :583 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :216
Keywords :  100 jaar;als een wolf in de wildernis;aster berkhof;biografie;conscience;fotoboek;karel michielsen;literatuur;literatuurgeschiedenis;louis paul boon;octopus dei;veel geluk professor