101 vragen over voeding


Nederlands | 05-11-2020 | 312 pages

9789089248206

Paperback / softback


  Lees de eerste pagina's

€ 24,99

  Voeg toe aan mijn winkelmandje
 Product store stocks

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf € 30,00
Korte beschrijving/Annotatie

De auteurs bundelden de 101 vragen die ze het meest te horen kregen over de kwaliteit van onze voeding. De antwoorden zijn wetenschappelijk, maar toegankelijk voor iedereen.

Tekst achterflap

Wat is het verschil in voedingswaarde tussen wit, bruin en volkorenbrood? Wat is glutenintolerantie? Is de korst van brood gezonder dan het kruim? Zijn er groenten die meer beschermstoffen bevatten dan andere, de zogenoemde supergroenten? Wat wordt bedoeld met tuinverse en marktverse groenten? Kan men te veel fruit eten? Zitten de meeste vitamines onder de schil? Na jarenlang voordrachten en lessen te hebben gegeven, bundelden de auteurs de 101 vragen die ze het meest te horen kregen over de kwaliteit van onze voeding. De antwoorden zijn wetenschappelijk, maar toegankelijk voor iedereen.

Biografie

Andre Huyghebaert heeft meer dan 40 jaar ervaring op het vlak van voedingskwaliteit. Naast het onderwijs in de levensmiddelenchemie en -technologie aan studenten bio-ingenieur van de Faculteit Bioingenieurswetenschappen van de UGent deed hij onderzoek over de positieve eigenschappen van voeding of aanwezigheid van voedende stoffen naast de negatieve eigenschappen of de ongewenste bestanddelen. Bruno De Meulenaer doceert levensmiddelenchemie en chemische voedselveiligheid aan de UGent en is verbonden aan de Vakgroep Levensmiddelentechnologie, Voedselveiligheid en Gezondheid van de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen. Zijn onderzoek situeert zich vooral in het domein van lipiden- en eiwitchemie, de vorming van procescontaminanten in levensmiddelen en de invloed van verpakken op de chemische kwaliteit en veiligheid van levensmiddelen. Hij voerde ook meer dan 20 jaar onderzoek rond de mycotoxineproblematiek.

Details

EAN :9789089248206
Auteur: 
Uitgever :VBK - Houtekiet
Publicatie datum :  05-11-2020
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :234 mm
Breedte :155 mm
Dikte :26 mm
Gewicht :503 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :312
Keywords :  beschermstoffen;brood;fruit;gezondheid;gluten;mythes;supergroenten;toegankelijk;vitamines;voeding;voedingswaarde;wetenschappelijk