Het dorp, ik weet nog hoe het was

Verhalen uit de jaren '40, '50 en '60

Nederlands | 31-01-2022 | 248 pages

€ 21,99

   Beschikbaar   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf € 30,00


Korte beschrijving/Annotatie

Er wordt weleens gezegd dat het de goede oude tijd was, maar klopt dat wel? Een vijftigtal getuigen nemen ons mee naar het Vlaamse dorpsleven in de jaren ’40, ’50 en ’60.


Tekst achterflap

Veerle Maebe heeft al tien boeken op haar naam staan waaronder In eer en geweten. Openhartige getuigenissen van procureurs en Recht van spreken. Achter de schermen van justitie.


Biografie

Een vijftigtal getuigen nemen ons mee naar het Vlaamse dorpsleven in de jaren ’40, ’50 en ’60. Ze vertellen over gewoonten en gebruiken, over huizen zonder het minste comfort, kinderarbeid en kindersterfte. Maar ook over het rustige platteland, goede buren en samenhorigheid. We maken kennis met de echte dorpsmentaliteit die gekenmerkt werd door de nodige couleur locale. Snel zal blijken dat de sociale omgang zich meestal beperkte tot het dorp waar men louter bekenden tegen het lijf liep, waar de voordeur nog openstond en waar de band tussen de mensen, in een tijd met weinig maatschappelijke zekerheid, sterker was dan nu. Tradities zoals pensenkermissen, processies en bedevaarten vormden de hoogtepunten van het jaar en waren vaak de enige verzetjes, want hard werken was de boodschap. Geloof en devotie, die hoog in het vaandel werden gedragen, beheersten een groot deel van het dagelijks leven. Het was de tijd waarin pastoors het voor het zeggen hadden, de tijd van de kroostrijke gezinnen, van de Leuvense stoof en van de boterhammen met smout. Er wordt wel eens gezegd dat het de goede oude tijd was, maar klopt dat wel?Details

  EAN :9789089247360
  Auteur: 
  Uitgever :VBK - Houtekiet
  Publicatie datum :  31-01-2022
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :233 mm
  Breedte :154 mm
  Dikte :23 mm
  Gewicht :452 gr
  Status :Beschikbaar
  Aantal pagina's :248