Morele illusies


Nederlands | 21-09-2017 |

9789089245755

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 23,99


 

   Beschikbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf € 30,00
Korte beschrijving/Annotatie

'De overeenkomsten die Bruers aantoont tussen optische en morele illusies, zijn zeer reëel. Ik ken geen enkel boek dat zo overtuigend de blinde vlekken van onze moraliteit weergeeft.'- Johan Braeckman

Tekst achterflap

Elke dag maken we keuzes die een invloed hebben op anderen. Maar vaak maken we spontane, onbewuste en systematische denkfouten waardoor onze keuzes niet in overeenstemming zijn met onze diepste morele waarden. Net zoals er optische illusies bestaan en onze zintuigen daarom niet altijd te vertrouwen zijn, zo bestaan er morele illusies en morele blinde vlekken waardoor ons moreel oordeelvermogen niet altijd te vertrouwen is.

Morele illusies zijn hardnekkige maar inconsistente morele intuïties. Ze zijn alomtegenwoordig, bijvoorbeeld in politieke debatten, maar kunnen erg schadelijke en zelfs dodelijke gevolgen hebben. Vandaar het belang om ook in de ethiek kritisch te denken. Dit boek biedt inzichten in belangrijke morele illusies en helpt ons zo bij het streven naar een meer betrouwbare, authentieke ethiek.

Biografie

Stijn Bruers (1981) is doctor in de wetenschappen (theoretische natuurkunde en ecologie, KU Leuven), doctor in de moraalwetenschappen (dierenethiek, UGent) en projectverantwoordelijke ecologische voetafdruk bij Ecolife vzw. Als activist zet hij zich reeds vele jaren in voor mens, dier en natuur. Verder geeft Stijn regelmatig voordrachten en schrijft hij artikels en boeken over milieufilosofie en ethiek.

Details

EAN :9789089245755
Auteur: 
Uitgever :VBK - Houtekiet
Publicatie datum :  21-09-2017
Uitvoering :Paperback / softback
Taal/Talen : Nederlands
Hoogte :220 mm
Breedte :140 mm
Dikte :22 mm
Gewicht :366 gr
Status :Beschikbaar