Held


Nederlands | 07-08-2024 |

9789052409542

Paperback / softback


€ 21,99


 Product store stocks

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf € 30,00
Korte beschrijving/Annotatie

'Held' is een sprankelende mix van journalistiek, filosofie en D’hanis’ eigen verhaal over angsten overwinnen, voorbeeldfiguren en vaderschap, want voor alles is hij op zoek naar uitzonderlijke mensen naar wie zijn zoontje zonder complexen kan opkijken.

Tekst achterflap

Op 21 juli 2017 wierp de Franse psychologe en filosofe Anne Dufourmantelle zich in het water van de Middellandse Zee, om twee kinderen van de verdrinkingsdood te redden. De kinderen overleefden het, maar Dufourmantelle liet bij haar heldendaad het leven.

Heldendom is in de 21ste eeuw eerder zeldzaam geworden. In de populaire cultuur overheersen de anti-helden en het is gewoonte geworden om mensen, letterlijk en figuurlijk, van hun voetstuk te halen.

Frank D’hanis, naar eigen zeggen niet altijd de moedigste, is gefascineerd door heldendom. Wat blijft er in onze complexe tijden van over?

Omdat moed de deugd is die bij uitstek over handelen draait, gaat hij op zoek naar verhalen over boude, opstandige en onbevreesde daden en vraagt hij zich af wat mensen precies moedig maakt (of net niet). Welke risico’s hebben ze precies genomen? Vechtsporters, klokkenluiders, komieken, politici, outsiders, keyboardwarriors, straathoekwerkers, filosofen en iconen uit de popcultuur en de literatuur, allemaal passeren ze de revue om die ene prangende vraag te beantwoorden: wat maakt iemand tot een held?

Details

EAN :9789052409542
Auteur: 
Uitgever :VBK - Houtekiet
Publicatie datum :  07-08-2024
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Status :Te verschijnen