Held


Nederlands | 07-08-2024 |

9789052409542

Paperback / softback


€ 21,99


 

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf € 30,00
Korte beschrijving/Annotatie

Filosoof Frank D'Hanis legt glashelder uit wat heldendom vandaag betekent, en hoe klokkenluiders en komieken, maar ook straathoekwerkers en papa's elk op hun eigen manier moedig zijn.

Tekst achterflap

Op 21 juli 2017 wierp de Franse psychologe en filosofe Anne Dufourmantelle zich in het water van de Middellandse Zee, om twee kinderen van de verdrinkingsdood te redden. De kinderen overleefden het, maar Dufourmantelle liet bij haar heldendaad het leven. Heldendom is in de 21ste eeuw eerder zeldzaam geworden. In de populaire cultuur overheersen de anti-helden en het is gewoonte geworden om mensen, letterlijk en figuurlijk, van hun voetstuk te halen. Frank D’hanis, naar eigen zeggen niet altijd de moedigste, is gefascineerd door heldendom. Wat blijft er in onze complexe tijden van over? Omdat moed de deugd is die bij uitstek over handelen draait, gaat hij op zoek naar verhalen over boude, opstandige en onbevreesde daden en vraagt hij zich af wat mensen precies moedig maakt (of net niet). Welke risico’s hebben ze precies genomen? Vechtsporters, klokkenluiders, komieken, politici, outsiders, keyboardwarriors, straathoekwerkers, filosofen en iconen uit de popcultuur en de literatuur, allemaal passeren ze de revue om die ene prangende vraag te beantwoorden: wat maakt iemand tot een held?

Biografie

Frank DHanis is filosoof, copywriter en voormalig docent aan de Arteveldehogeschool. Hij publiceert regelmatig opiniestukken in de Vlaamse pers. 'Held' is zijn debuut.

Details

EAN :9789052409542
Auteur: 
Uitgever :VBK - Houtekiet
Publicatie datum :  07-08-2024
Uitvoering :Paperback / softback
Taal/Talen : Nederlands
Status :Te verschijnen