STYX


Nederlands | 23-01-2024 | 296 pages

9789052409382

Paperback / softback


  Lees de eerste pagina's

€ 21,99

  Voeg toe aan mijn winkelmandje
 Product store stocks

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf € 30,00
Korte beschrijving/Annotatie

‘Styx’, het boek waarop de Netflix-reeks gebaseerd is, is top-entertainment met een edge: een harde thriller met zwarte humor en een vleugje surrealisme. Nordic Noir, maar dan aan de Noordzee.

Tekst achterflap

Oostende, koningin der badsteden, stad in verval. De agressieve en corrupte hoofdinspecteur Raphaël Styx zit achter de seriemoordenaar De Stuffer aan, die zijn slachtoffers opzet en als standbeelden tentoonstelt. Op een nacht komt het tot de ultieme confrontatie met fatale gevolgen: Styx wordt doodgeschoten. Maar dan gebeurt het onwezenlijke: de flik herrijst uit het rijk der doden. Herboren als zombieflik en als een ander mens zet hij zijn zoektocht naar de identiteit van De Stuffer verder, geholpen door zijn jonge opvolger in het korps, de dandy met Congolese roots Joachim Delacroix. In een wereld van vergane glorie vol surrealistische droombeelden van Ensor, Delvaux en andere schilders, dwalen de twee flikken rond op zoek naar de waarheid. Ondertussen krijgt de jonge Delacroix ook nog eens gevoelens voor de weduwe van zijn dode mentor Styx, die koste wat kost wil bewijzen dat hij nog steeds een leven heeft. Vastberaden om zijn eigen moordenaar te vinden, kan niets hem nog tegenhouden, zelfs... de dood niet. Styx is één van Bavo Dhooges succesvolste boeken. Na een Amerikaanse vertaling (bij Simon & Schuster) heeft de zombieflik Styx nu ook zijn weg gevonden naar de televisiewereld, als serie op Netflix, Streamz en VTM.

Biografie

Bavo Dhooge Jr. (Gent, 1973) studeerde af als filmregisseur aan de KASK en schreef sinds zijn debuut in 2001 meer dan 100 boeken. Hij is een van de meest bekroonde misdaadschrijvers van Vlaanderen, maar ook auteur van autobiografische en literaire romans, en van jeugd- en kinderboeken. Winnaar van de Schaduwprijs, de Hercule Poirotprijs (+ drie nominaties) en de Diamanten Kogel (+ drie nominaties), tweemaal genomineerd voor de Gouden Strop. Twee jaar op rij 5 ***** VN Thrillergids. Zijn thriller 'Stand-In' werd in Nederland uitgeroepen tot 3de All Time International Thriller. Zijn werk verscheen in het beroemde Ellery Queen Mystery Magazine. De Amerikaanse uitgeverij Simon & Schuster gaf 'Styx' uit, de fantasythriller die in 2023 door Eyeworks wordt verfilmd en begin 2024 op Netflix, VTM en Streamz te zien is. De eerste drie L.A.-thrillers ('Stiletto Libretto', 'Santa Monica' en 'Sioux Blues') verschijnen vanaf 2023 bij de Engelse uitgeverij Next Chapter. In het najaar van 2023 startte hij met een nieuwe thrillerreeks over de Gentse bodyguard Chris Coene waarvan het 1ste deel meteen werd genomineerd voor de Hercule Poirotprijs. www.bavodhooge.be

Details

EAN :9789052409382
Auteur: 
Uitgever :VBK - Houtekiet
Publicatie datum :  23-01-2024
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :220 mm
Breedte :140 mm
Dikte :25 mm
Gewicht :382 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :296