Omhelzingen


Nederlands | 08-05-2024 | 200 pagina's

9789052408323

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 22,99


 

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf € 30,00
Korte beschrijving/Annotatie

In Omhelzingen getuigen experts, familie en partners over intimiteit in al zijn vormen na borstkanker. Over wat chemo doet met je libido. Over moeders en dochters. De opbrengst gaat naar Pink Ribbon.

Tekst achterflap

Borstkanker is meer dan een ziekte, gevolgd door een behandeling. De diagnose gooit je hele leven overhoop én dat van je omgeving. 'Omhelzingen' focust op de veranderde lichamelijke intimiteit tussen patiënten en hun partners, familie en vrienden na de diagnose van borstkanker. Het gaat over hoe de relatie met je lichaam verandert en over de impact op je liefdesleven. Over kinderwens en de angst om de genetische aandoening door te geven. Over hoe het voelt als je moeder en je zus de loeiharde diagnose krijgen en jij niet. In dit boek komen mensen die borstkanker van zeer dichtbij meemaakten aan het woord. Hun verhalen worden vervolgens in een context geplaatst door experten, onder wie een seksuoloog, een psychotherapeut, een kinderpsycholoog, een plastisch chirurg, een oncoloog, een genetic counselor, een voedingsdeskundige en zelfs een man die mannen met borstkanker bijstaat. 'Omhelzingen' waagt zich op zeer gevoelig terrein. De getuigenissen zullen je regelmatig een krop in de keel bezorgen, terwijl de wetenschappelijke kadering concrete raad en perspectief bieden aan iedereen die van ver of dichtbij te maken heeft met borstkanker. Een intens menselijk en noodzakelijk boek.

Biografie

Marleen Finoulst is arts en journalist, hoofdredacteur van de website Gezondheid en Wetenschap en coördinator van het Kenniscentrum van Pink Ribbon Belgium.

Details

EAN :9789052408323
Auteur: 
Uitgever :VBK - Houtekiet
Publicatie datum :  08-05-2024
Uitvoering :Paperback / softback
Taal/Talen : Nederlands
Hoogte :214 mm
Breedte :142 mm
Dikte :19 mm
Gewicht :300 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :200