De profeet


Nederlands | 07-02-2024 |

9789052407494

Paperback / softback


  Lees de eerste pagina's

€ 21,99

  Voeg toe aan mijn winkelmandje
 Product store stocks

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf € 30,00
Korte beschrijving/Annotatie

Na 100 jaar inspireert Gibran nog steeds wereldwijd mensen met zijn inzichten. In dit boek selecteren bekende lezers hun favoriete fragmenten en gunnen ze de lezer een inkijk in hun ziel.

Tekst achterflap

Als de boot opduikt uit de mist, weet Almustafa dat het tijd is om te vertrekken. Maar de oude profeet kan de eilandbewoners niet achterlaten zonder eerst zijn wijsheid met hen te delen. Dat doet hij in een reeks poëtische lessen, over vriendschap, liefde, schoonheid, familie, zelfkennis, goed en kwaad. Sinds de eerste publicatie in 1923 is 'De profeet' van Kahlil Gibran nooit meer uit druk geweest. Het boek had een grote invloed op de counterculture movement in de VS, werd omarmd door de New Agers en heeft intussen ook erkenning gevonden in academische kringen. Wat betekent het boek vandaag? Vijf fans kozen hun favoriete fragmenten uit ‘De profeet’ en laten in hun ziel kijken. Fleur van Groningen ('Leven zonder filter'), Annelies Vanbelle (van zingevingsplatform The Human Side), psychotherapeut en opiniemaker Tom Hannes, Jaouad Alloul (muzikant, zanger en auteur van De meisje) en Steffi Vertriest ('De kracht van waarheid' en 'De kracht van gedachten') werpen een hoogstpersoonlijk licht op een tekst die diepe sporen heeft achtergelaten in de levens van velen. Een nieuwe blik op Kahlil Gibran, voor de volgende eeuw 'De profeet'.

Biografie

Kahlil Gibran (1883-1931) was een Libanees-Amerikaanse dichter, schrijver en kunstenaar. Hij werd geboren in Bsharri, Libanon, en verhuisde op 12-jarige leeftijd naar de Verenigde Staten. Zijn bekendste werk 'De Profeet' uit 1923 is een verzameling van 26 poëtische essays, geschreven met de intentie om ‘de wereld te helen’. Gibran is een figuur die grenzen overschrijdt. In de Arabische wereld staat hij bekend als vrijdenker, daarbuiten is hij veel leesbaarder dan conventionele Arabische literatuur, ook voor mensen die zichzelf niet als religieus beschouwen. Gibrans werk is vertaald in meer dan 25 talen.

Details

EAN :9789052407494
Auteur: 
Uitgever :VBK - Houtekiet
Publicatie datum :  07-02-2024
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :210 mm
Breedte :135 mm
Dikte :16 mm
Gewicht :228 gr
Status : Bestelbaar