De vloek van Aida


Nederlands | 29-11-2023 | 352 pagina's

9789052405445

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 22,99


 

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf € 30,00
Korte beschrijving/Annotatie

De werelden van opera en klassieke muziek zijn de achtergrond van de misdaadromans van Wim Belaen. In ‘De vloek van Aida’ onderzoekt een dirigent verdachte sterfgevallen rond een productie van ‘Aida’.

Tekst achterflap

Lukas Lang, uitzonderlijk getalenteerd dirigent, krijgt de kans van zijn leven. Hij mag de iconische opera Aida dirigeren in de Arena van Verona. Maar er rommelt iets in Verona. Een kostuumontwerper van de opera wordt het slachtoffer van een gruwelijk ongeluk. Een dirigent pleegt zelfmoord, kort nadat zijn MeToo-achtige vergrijpen openbaar dreigen te worden. Het kantoor van de intendante wordt afgeluisterd. Lukas kan het vermoeden niet van zich afschudden dat er een brutale moordenaar aan het werk is. Terwijl de door het verleden getekende dirigent helderheid probeert te scheppen, vraagt hij zich af wie hij kan vertrouwen. Anna Bechstein, de intelligente intendante? Theo, zoon van een befaamde mezzosopraan en man met minstens twee gezichten? Wim Belaen publiceerde bij Houtekiet drie misdaadromans die samen een trilogie vormden: ‘Het Venetiaans Concerto’, ‘Het Londens Kwartet’ en ‘Parijse Rapsodie’. Met ‘De vloek van Aida’ neemt hij een nieuwe start, met Lukas Lang als held.

Biografie

WIM BELAEN is naast auteur ook directeur van Art'Iz, kunstacademie regio Izegem en dirigent. Hij werkte met symfonieorkesten in binnen- en buitenland. In 2017 debuteerde hij met zijn eerste misdaadroman.

Details

EAN :9789052405445
Auteur: 
Uitgever :VBK - Houtekiet
Publicatie datum :  29-11-2023
Uitvoering :Paperback / softback
Taal/Talen : Nederlands
Hoogte :222 mm
Breedte :142 mm
Dikte :25 mm
Gewicht :453 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :352