Jongen zonder naam

Nederlands | 29-11-2023 |

€ 19,99

   Bestelbaar   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf € 30,00


Korte beschrijving/Annotatie

WO II. Samuel en zijn familie worden door de SS op een trein gezet. Drie Brusselse jongeren uit het Verzet beramen een overval op de trein. Historische jeugdroman, gebaseerd op ware gebeurtenissen.


Tekst achterflap

Samuel wordt midden in de nacht in Antwerpen met zijn familie opgepakt door de Duitse SS. Samen komen ze terecht in de Mechelse Dossinkazerne, een doorgangskamp waar duizenden Joden opgesloten zitten. In afwachting van hun deportatie per trein naar een van de concentratiekampen, ondergaan ze de wreedheden en vernederingen van de SS’ers. Tegelijkertijd plannen drie jongeren in Brussel de sabotage van een van deze transporten. Een onmogelijk idee, waar zelfs verzetsstrijders niet in geloven. Hun verhaal en dat van Samuel zullen elkaar op een onwaarschijnlijke manier kruisen. ‘Jongen zonder naam’ is geïnspireerd op ware gebeurtenissen. Een meeslepend boek voor alle kinderen vanaf 12 jaar dat laat zien waartoe zowel het slechte als het goede in de mens kan leiden. ‘Jongen zonder naam’ verscheen oorspronkelijk bij Davidsfonds/Infodok.


Biografie

Bettie Elias is een gevierd en meermaals bekroond jeugdauteur. 'Jongen zonder naam' verscheen voor het eerst in 2015 en blijft een belangrijk werk in de herinneringscultuur rond de holocaust in Vlaanderen en Nederland.Details

  EAN :9789052404455
  Auteur: 
  Uitgever :VBK - Houtekiet
  Publicatie datum :  29-11-2023
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :224 mm
  Breedte :142 mm
  Dikte :16 mm
  Gewicht :246 gr
  Status : Bestelbaar