De ijzeren wagen


Nederlands | 12-10-2023 | 192 pagina's

9789052403946

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 21,99


 

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf € 30,00
Korte beschrijving/Annotatie

Klassieke Noorse misdaadroman uit 1909, over een moord op een vakantie-eilandje, door de schrijver die Jo Nesbo ‘de grondleggers van de moderne Noorse misdaadroman’ noemde.

Tekst achterflap

Het begin van de 20ste eeuw. De vakantiegangers op een Noors eilandje worden opgeschrikt door een lugubere vondst: een van de toeristen wordt vermoord aangetroffen. De ik-verteller was de laatste die de man in leven zag en kan niet aan de verleiding weerstaan om het onderzoek van nabij te volgen – zelfs als hij daarvoor de luimen van inspecteur Asbjørn Krag moet verdragen. De inspecteur komt uit Kristiana (het huidige Oslo) en brengt behalve een scherpe blik ook een onderkoeld gevoel voor humor mee. Al gauw gaat de verbeelding van de verteller, de Kapitein Hastings van dienst, met hem op de loop. Heeft hij ’s nachts echt een rinkelen van kettingen gehoord? Heeft het iets te maken met de lokale legende over een spookachtige ijzeren wagen? Eenzaam in zijn vakantiehuisje bij het water probeert de verteller de moordenaar te ontmaskeren én zijn mentale gezondheid te bewaken. De zomerdagen worden korter en de nachten frisser. Is het niet hoog tijd om te vertrekken?

Biografie

Stein Riverton (pseudoniem van Sven Elvestad, 1884-1934) begon als journalist en schakelde daarna over naar het schrijven van detectiveromans. Hij schiep onvergetelijke personages, zoals de enigmatische inspecteur Asbjørn Krag en zijn collega Knut Gribb, een personage dat later werd overgenomen door andere schrijvers en nog steeds avonturen beleeft. Riverton gaf zijn naam aan de Rivertonprisen, een literaire prijs voor het beste Noorse misdaadverhaal of -roman van het jaar.

Details

EAN :9789052403946
Auteur: 
Uitgever :VBK - Houtekiet
Vertaler : Liesbeth Huijer - Perpetua Uiterwaal
Publicatie datum :  12-10-2023
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :219 mm
Breedte :140 mm
Dikte :18 mm
Gewicht :280 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :192