Crash baby crash


Nederlands | 20-03-2024 |

9789052403328

Paperback / softback


€ 21,99


 Product store stocks

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf € 30,00
Korte beschrijving/Annotatie

Inner conflicts and breakdowns are no cause for shame, but rather opportunities to develop as a person, according to psychologist Kasimierz Dabrowski. An introduction to his theories.

Tekst achterflap

Herkauw je nog steeds de zure oprispingen uit je jeugd? Ken je diepe dalen maar net zo goed piekervaringen? Schrikt je heftigheid anderen af? Voel jij je vaak een buitenbeentje? Dan is de theorie van Positieve Desintegratie van de vergeten Poolse psychiater Kazimierz Dabrowski wellicht de gamechanger die je nodig hebt. Kazimierz Dabrowski (1902-1980) was zijn tijd ver vooruit en bedacht, in de tijd van Hitler en Stalin, dé bevrijdende, humanistische theorie voor de 21ste eeuw. We groeien emotioneel via bewustwording van innerlijke conflicten: juist daar waar het schuurt en wrikt, bestaat de kans om jezelf als persoon te ontwikkelen. Weinig van zijn werken zijn beschikbaar in het Engels, laat staan in het Nederlands, maar met Crash baby crash geeft Chris Van Camp de ideale inleiding tot Dabrowski’s gedachtengoed. Ze focust daarbij op de tools die de 21ste-eeuwse lezer kan gebruiken om een zelfonderzoek te beginnen. Het is een moedig boek over autonomie en non-conformisme, over persoonlijke ontwikkeling en diepgewortelde empathie, maar ook over de stuwende kracht van emoties en het belang van de queeste. Een positief verhaal dat voor velen het boeiende, intense traject kan blootleggen dat ze al jaren nietsvermoedend en met een fout label afleggen.

Biografie

Chris Van Camp deed alles wat je schrijvend (ongestraft) kan doen. In 2020 debuteerde ze als romancière met 'De kus van Dabrowski'. Haar non-fictieboek 'Crash baby crash' (2022) verscheen in het Nederlands bij de collega’s van Manteau; de Engelse versie komt uit bij Houtekiet.

Details

EAN :9789052403328
Auteur: 
Uitgever :VBK - Houtekiet
Publicatie datum :  20-03-2024
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Status :Te verschijnen