De bemiddelaar 1


Nederlands | 08-05-2024 |

9789052403304

Paperback / softback


€ 21,99


 Product store stocks

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf € 30,00
Korte beschrijving/Annotatie

Heeft kernenergie toekomst? Experts pro en contra zetten de inhoudelijke argumenten uiteen en gaan met elkaar in discussie. Een technologieneutrale bemiddelaar zoekt een weg voorwaarts.

Tekst achterflap

Omdat er in praatprogramma’s en zelfs in uitgebreidere artikelen in de geschreven pers weinig ruimte is om echt inhoudelijk in discussie te gaan, geloven we bij Uitgeverij Houtekiet in het medium boek om die rol op te pakken. Een nieuwe reeks discussieboekjes onder de titel De bemiddelaar laat twee prominente stemmen de ruimte om grondig met elkaar van mening te verschillen en gaat qua ambitie zelfs nog een stapje verder. Een derde deskundige biedt telkens een praktische uitweg uit de discussie. Na twee openingsessay’s die beide stellingnames rond het thema inhoudelijk onderbouwen, gaan de debaters in op elkaars argumenten via een briefwisseling. Aan het eind laten we de lezer niet achter in een patstelling, maar destilleert een onafhankelijke expert uit de gegeven argumenten een weg voorwaarts. In het bijzonder waar het thema’s betreft die polarisatie opwekken en waar discussies verzanden in kreten en slogans, is het moeilijk om een redelijk debat te organiseren. Kernenergie, bijvoorbeeld. In dit eerste deel van De bemiddelaar schetst Benjamin Clarysse hoe een wereld zonder kernenergie eruit ziet. Vervolgens geeft Marc Defrennes argumenten die de merites van nucleaire energievoorziening voor België en Nederland aantonen. De bemiddelaar is dit keer Pieter Vingerhoets, die als wetenschapper en onafhankelijk expert het dossier kent als zijn broekzak.

Biografie

Benjamin Clarysse is bioingenieur en coördineert de projecten en beleidslijnen bij Bond Beter Leefmilieu. Marc Defrennes is een ingenieur die zijn hele leven in de nucleaire sector heeft gewerkt, eerst bij de Europese Commissie en daarna bij de OESO. Bemiddelaar Pieter Vingerhoets heeft een PhD in nucleaire fysica en is expert Energie- en Klimaatstrategie bij EnergyVille/VITO.

Details

EAN :9789052403304
Auteur: 
Uitgever :VBK - Houtekiet
Publicatie datum :  08-05-2024
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Status :Te verschijnen