Cuberdon


Nederlands | 05-04-2023 | 240 pagina's

9789052401706

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 22,99


 

   Beschikbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf € 30,00
Korte beschrijving/Annotatie

Een eerlijk verhaal over een jonge vrouw die besluit om haar borsten preventief te laten amputeren, tien jaar nadat ze voor het eerst borstkanker kreeg. Vol liefde en humor beschrijft ze haar lotgevallen en de mensen om haar heen.

Tekst achterflap

Als twintiger overwon Ellen Verstrepen borstkanker. Om herval te voorkomen drong een preventieve borstoperatie zich op. Het werd een woelig proces van anderhalf jaar, dat Ellen te lijf ging met humor. Met Cuberdon, een roman in de vorm van een logboek, schrijft ze de ervaring van zich af. Ze fileert de reacties van haar omgeving en haar eigen focus op het verplegen van de hond (‘Munchausen by doggy’), het samenstellen van de juiste home wear-garderobe en experimenten met een wandelstok. Kanker veroorzaakt emotionele uitschieters, maar de onderzoeken worden ook een routine. Afdalend in zichzelf ontdekt ze dat de behandeling haar diepste angst oprakelt: niet meer weten wie je bent. De roman is daarom ook een zoektocht geworden naar zichzelf, een literaire stilering van een extreem moeilijke periode.

Biografie

Cuberdon is de vierde roman van Ellen Verstrepen, maar de eerste waarin ze expliciet verwijst naar haar eigen leven. De opbrengst van de roman staat ze af aan het UZ Leuven voor de begeleiding van mensen die preventief overgaan tot amputatie.

Details

EAN :9789052401706
Auteur: 
Uitgever :VBK - Houtekiet
Publicatie datum :  05-04-2023
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :220 mm
Breedte :140 mm
Dikte :22 mm
Gewicht :352 gr
Status :Beschikbaar
Aantal pagina's :240