Niet normaal?


Nederlands | 06-03-2023 | 272 pagina's

9789052400730

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 24,99


 

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf € 30,00
Korte beschrijving/Annotatie

Ann Ceurvels en Tania Poppe nodigen kinderen en volwassenen uit om de norm in vraag te stellen. Ben je niet normaal als je een ontwikkelingsverschil hebt (bv. ADHD, ASS) of leeft met een overlevingspatroon (bv. perfectionisme)?

Tekst achterflap

‘Niet normaal?’ Aan de lopende band maken we mensen wijs dat er iets mis is met wie ze zijn. Voor volwassenen en kinderen die leven met een ontwikkelingsverschil (zoals ASS of ADHD) of een overlevingspatroon (bijvoorbeeld perfectionisme of zelfmutilatie) is dat gevoel een dagelijkse realiteit die weegt op hun geluk. Vinden we dat dan wel normaal? Tania Poppe en Ann Ceurvels begeleiden in hun praktijken mensen die zich niet normaal voelen of dat label dragen. Uit hun praktijkervaringen destilleerden zij een methode (het BEN-model) die inzicht biedt in hoe dat komt en hoe je je eigen plek vindt ten aanzien van de heersende normen. Welke rol spelen je hersenen? Hoe maakt je eigen verhaal je tot wie je bent? En wie bepaalt er wat wel of niet normaal is? Aan de hand van persoonlijk getuigenissen wordt duidelijk wat aan de binnenkant leeft, maar aan de buitenkant niet zichtbaar is. De tekeningen van Greet Geuns laten op een unieke manier zien hoe lastig het is dat woelige innerlijke proces te laten harmoniëren met de buitenwereld. De getuigenissen komen tot leven door de cameralens van Sarah De Keyser.

Biografie

Ann Ceurvels en Tania Poppe staan samen op de planken als De LeesBeesten en acteerden beiden op televisie en op het witte doek. Daarnaast begeleiden ze, elk vanuit hun eigen invalshoek, mensen die zich 'Niet Normaal' voelen of dat label dragen. Vanuit de ervaringen in hun praktijk ontwikkelden ze een methode die zichtbaar maakt wat aan de binnenkant soms diep verstopt zit. Zo hopen ze een 'nieuw normaal' te creëeren waarin iedereen een eigen plek vindt en zijn unieke zelf kan zijn.

Details

EAN :9789052400730
Auteur: 
Uitgever :VBK - Houtekiet
Publicatie datum :  06-03-2023
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :216 mm
Breedte :139 mm
Dikte :19 mm
Gewicht :441 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :272