0

Goal!


Nederlands | 08-04-2021 |

€ 21,99


    Bestelbaar   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf € 30,00


Tekst achterflap

Wat is mooier dan een goal? Elk doelpunt is memorabel, zowel voor de spelers als voor de supporters, al helemaal op een ek of een wk. En toch zijn sommige goals dat net nog iets meer, ook en zelfs voor de groten van vroeger en vandaag als Pelé, Lionel Messi, Diego Maradona, Mohamed Salah, Rik Coppens en Kevin De Bruyne. Omdat er een verhaal achter zit. Een vergeten verhaal achter een iconische goal, of een vergeten doelpunt dat een leven, een land en zelfs het voetbal voorgoed veranderde. Het verhaal van de eerste Belgische goal op een wk. Van een ontvoerde dopingzondaar en een vermoorde held van het vaderland. Van de onverschrokken pioniersters van het wk voor vrouwen ook, en nog veel meer. Geert De Vriese neemt u mee op een fascinerende reis langs meer dan 100 memorabele goals.


Korte beschrijving/Annotatie

Hét boek voor elke voetballiefhebber. Boordevol memorabele EK- en WK-doelpunten.


Biografie

Geert De Vriese (ex-Sporza) schreef eerder o.m. 1970- 1979 – De gouden jaren van het Belgisch voetbal, Mirakels in de provincie, Eddy! Eddy! Eddy!, en samen met Frank Van Laeken De Grote Duivels en de bestseller INferNO – De brand in de Innovation.


Slogan/Promotie

Wat is mooier dan een goal? Elk doelpunt is memorabel, zowel voor de spelers als voor de supporters. En toch zijn sommige goals dat net nog iets meer, zelfs voor de groten van vroeger en nu als Pelé, Lionel Messi, Diego Maradona, Megan Rapinoe en de gouden generatie Rode Duivels. Omdat er een verhaal achter zit. Een verhaal dat een leven, een land en soms het voetbal veranderde. Het verhaal van de eerste Belgische goal op een groot toernooi. Van een ontvoerde dopingzondaar, een gevallen idool, een vergeten genie, de heldinnen van het eerste WK voor vrouwen… Geert De Vriese (ex-Sporza) neemt u mee op een fascinerende reis langs meer dan 100 memorabele EK- en WK-goals. Met tussenstops in het Aztekenstadion, Camp Nou en Maracanã, maar ook in een sloppenwijk, een gevangenis en een vleesfabriek. Van Café Matador op het Kiel in 1930 naar België-Brazilië in 2018, met tussendoor een pintje met opmerkelijke gevolgen. Geert De Vriese neemt u mee op een fascinerende reis langs meer dan 100 memorabele goals.Details

  EAN :9789089249098
  Auteur: 
  Uitgever :VBK - Houtekiet
  Publicatie datum :  08-04-2021
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :156 mm
  Breedte :235 mm
  Dikte :22 mm
  Gewicht :422 gr
  Status : Bestelbaar
  Keywords :  goal;sport;voetbal