eBook

De jaren van chaos

Berichten uit Brexitland

Nederlands | 03-02-2021 |

€ 14,99

   Bestelbaar   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf € 30,00


Korte beschrijving/Annotatie

VRT-journalist Ivan Ollevier schreef een indrukwekkende analyse van het Groot-Brittannië van voor, tijdens en na het explosieve Brexitreferendum. Voor de lezers van 'Stem van het Britse volk'.


Tekst achterflap

Ivan Ollevier volgt al jaren de politiek in het Verenigd Koninkrijk, en uiteraard ook de Brexit. In zijn nieuwe boek ‘De jaren van chaos’ heeft hij het over wat voorafging aan de Brexit. Het Brexitreferendum van 2016 stortte het Verenigd Koninkrijk in een ongeziene politieke en maatschappelijke crisis. VRT-journalist Ivan Ollevier stond op de eerste rij en zag hoe het Britse politieke systeem in elkaar klapte.

In de Conservatieve Partij grepen muiters en politieke vrijbuiters de macht, oud-ministers met een decennialange en eerbare staat van dienst werd de deur gewezen, in Downing Street installeerde zich een politieke avonturier, terwijl parlementsleden van de Labourpartij elkaar de tent uitvochten.

‘Shakespeareaans’ werd de tragedie soms genoemd, omdat het theater was van de bovenste plank, maar er waren ook slapstickmomenten die deden denken aan de Dikke en de Dunne. Maandenlang liep Ollevier rond in Westminster en zag met stijgende verbazing hoe het eiland dat ooit een baken was van stabiliteit en zekerheid op drift sloeg in een politieke storm. En toen moest de pandemie nog beginnen.

Ollevier reisde door het land om er met gewone Britten te praten. Hij vertelt over de bizarre, eeuwenoude rituelen in het Britse parlement en over de vaak excentrieke figuren die het bevolken. Het resultaat kon u zien in het VRT-journaal en kunt u lezen in dit boek, dat een combinatie is van kroniek, analyse en reportage.


Biografie

Ivan Ollevier is sinds 1998 de VRT-specialist voor het Verenigd Koninkrijk, waarover hij tot nu toe vier boeken schreef: Intieme wraak (over Noord-Ierland, 2001), De man die nergens vandaan kwam (een politieke biografie van Tony Blair, 2004), Monnik, boer, spion en hoer (een alternatieve geschiedenis van Engeland, 2014), en Het gekroonde eiland (over de relatie tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie, 2017).Details

  EAN :9789089249081
  Auteur: 
  Uitgever :VBK - Houtekiet
  Publicatie datum :  03-02-2021
  Uitvoering :Ebook (Epub)
  Taal :Nederlands
  Status : Bestelbaar
  Keywords :  boris johnson;brexit;david cameron;theresa may;ukip