0

In betere kringen


Nederlands | 10-09-2020 | 192 pages

€ 21,99


    Bestelbaar   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf € 30,00


Tekst achterflap

Cyriel Buysse (1859-1932) werd zowel in Nederland als in Vlaanderen bekend als auteur van naturalistische en realistische drama’s, romans en verhalen. Maar hij schreef ook schitterende stukken over het gedrag en de zeden van de rijke klasse, waar hij zelf toe behoorde. Die werden nog nooit gebundeld tot een boek. In deze uitgave zijn satirische verhalen en kronieken van Buysse bijeengebracht die na de eerste publicatie in Nederlandse tijdschriften nooit zijn herdrukt. De meesterlijke novelle 'Monsieur Hardamour' is een satirische thriller uit 1899. Ook de kortere verhalen en kronieken uit de jaren 1910 en 1920 behoren tot het meest genietbare in de Nederlandstalige literatuur uit het begin van de twintigste eeuw.


Korte beschrijving/Annotatie

In deze uitgave zijn satirische verhalen en kronieken van Buysse bijeengebracht die na de eerste publicatie in Nederlandse tijdschriften nooit zijn herdrukt.


Biografie

Joris van Parys is de biograaf van Cyriel Buysse. Zijn biografie 'Het leven, niets dan het leven. Cyriel Buysse en zijn tijd' (2007) werd o.a. bekroond met de ABN-Amro-prijs voor het beste non-fictieboek en de Prijs van de Vlaamse Provincies voor essay en monografie. Verdere publicaties bij Houtekiet: 'Gelukkig en vol droefenis. De werelden van Raymond Brulez' (2015) en 'Oorlogsstudenten. Brieven en dagboeken uit Gent tijdens de Eerste Wereldoorlog' (2018).


Slogan/Promotie

Upstairs, downstairs, maar dan in het echt.


Recensie/Quote

Buysse mocht zich dan wel vrolijk maken om de elite, hij leefde ook in een wereld waarin het ondenkbaar leek dat de macht van die minderheid ooit zou worden gebroken. De komende weken gaat u toch nergens naartoe, dus kunt u zich net zo goed eens onderdompelen in Buysses wereld om uw zinnen even te verzetten.Details

  EAN :9789089248220
  Auteur: 
  Uitgever :VBK - Houtekiet
  Publicatie datum :  10-09-2020
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :130 mm
  Breedte :210 mm
  Dikte :21 mm
  Gewicht :307 gr
  Status : Bestelbaar
  Aantal pagina's :192
  Keywords :  cyriel buysse;in betere kringen;joris van parys;klassieke literatuur;nederlandstalige literatuu;novelle;rijke klasse;satire;thriller;twintigste eeuw;verhalen