Rauw & alsof


Nederlands | 21-05-2020 | 292 pages

€ 21,99


    Beschikbaar   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf € 30,00


Korte beschrijving/Annotatie

'Rauw & alsof' is een vaak donkere, soms nostalgische maar dwingende en eigenzinnig geconstrueerde roman over de tol die we in het heden betalen voor wat ons in het verleden is overkomen.


Tekst achterflap

'Er zijn die beelden. Altijd die beelden, dat wat we herinneringen noemen. Als dia’s – klik, klik, klik – roteren ze in mijn hoofd. Altijd maar weer datzelfde rondje. De projector op stand-by. Het zoemen dat aanzwelt, omdat iets je triggert om achterom te kijken. Je raakt, heel even, verblind door die felle lichtstraal waarin het stof een macabere dans uitvoert en dan komen de beelden. Als kogels dringen ze je hoofd, je hart, je buik binnen. Ik bevind me op het puntje van een denkbeeldige stoel, want ik weet nooit wat komen zal.' 'Een mes blikkert in het straatlicht en komt in zacht vlees terecht. Een man blijft stervend achter en de vrouw die hij Vogel noemt, gaat naar huis om de sporen van hun prille romance uit te wissen. Terwijl het bloed nog aan haar handen kleeft, komen de herinneringen naar boven. Aan een vader die te veel dronk en een moeder die lijdzaam toekeek. En aan de liefde. Of liever: aan de vele liefdes waarmee ze het verleden probeerde te bezweren.' 'Rauw & alsof' is een vaak donkere, soms nostalgische maar dwingende en eigenzinnig geconstrueerde roman over de tol die we in het heden betalen voor wat ons in het verleden is overkomen.


Recensie/Quote

In dit debuut beschrijft de auteur (1981) de pijn van een gekwetste jonge vrouw, op zoek naar liefde maar te bang om zich te binden. Een vrouw die moordt zonder daar wroeging over te hebben. Een beeldend geschreven rauw en eerlijk verhaal over de gevolgen van een liefdeloze en harde jeugd en de pijn die we anderen en onszelf aandoen.


Biografie

Valerie Tack wil haar leerlingen en de mensen rondom haar de liefde voor taal en literatuur bijbrengen. Ze heeft een zwak voor Stijn Streuvels, kwameisjesstreken en korte nachten. 'Rauw & alsof' is haar debuutroman.Details

  EAN :9789089248121
  Auteur: 
  Uitgever :VBK - Houtekiet
  Publicatie datum :  21-05-2020
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :140 mm
  Breedte :220 mm
  Dikte :24 mm
  Gewicht :395 gr
  Status :Beschikbaar
  Aantal pagina's :292
  Keywords :  rauw & alsof;donker;literatuur;nostalgie;roman;stijn streuvels;valerie tack;verleden