Vriendschap in tijden van eenzaamheid

Nederlands | 18-04-2019 | 232 pages

€ 21,99

   Beschikbaar   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf € 30,00


Korte beschrijving/Annotatie

Selma Franssen, bekend van Charlie Magazine, schetst een boeiend beeld van vriendschap en eenzaamheid in de 21ste eeuw, via wetenschappelijke feiten en voorbeelden uit haar eigen leven.


Tekst achterflap

Er is iets aan de hand met vriendschap. Onze vriendschappen overleven steeds vaker onze liefdesrelaties. Sommige mensen kiezen ervoor hun levens rond hun vriendschappen in te richten – hun vrienden zijn hun familie. Tegelijkertijd schrijven media alarmerende artikels: er zou achter onze voordeuren een heuse eenzaamheidsepidemie heersen. In dit boek onderzoekt Selma Franssen vragen als: Bestaat de eenzaamheidsepidemie? Moeten we vriendschappen wettelijk erkennen? Bestaan er datingapps voor vrienden? Zijn de vriendschappen van mannen anders dan die van vrouwen? Is het echt moeilijker om nieuwe vrienden te maken na je dertigste? Dat leidt vaak tot verrassende antwoorden, maar bovenal tot het inzicht dat vriendschappen minstens zo veelzijdig, turbulent en waanzinnig interessant kunnen zijn als liefdesrelaties.


Biografie

Selma Franssen (1988) is freelance journalist, met publicaties bij o.a. Charlie Magazine, OneWorld, De Morgen, De Standaard, VPRO en Vice. Ze presenteert de lezingenreeks ‘Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd’. Selma houdt het meest van boeken - ze ging op haar dertigste terug naar de universiteit om literatuur te studeren - en van haar vrienden; een boek over vriendschap was haar dan ook op het lijf geschreven.Details

  EAN :9789089247094
  Auteur: 
  Uitgever :VBK - Houtekiet
  Publicatie datum :  18-04-2019
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :220 mm
  Breedte :140 mm
  Dikte :21 mm
  Gewicht :345 gr
  Status :Beschikbaar
  Aantal pagina's :232