Het lijk in de boomgaard


Nederlands | 26-10-2017 |

€ 21,99


    Bestelbaar   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf € 30,00


Korte beschrijving/Annotatie

Het lijk in de Boomgaard is een stilistisch pareltje, over de knorrige Brusselse commissaris Kluft die een moordzaak moet oplossen.


Tekst achterflap

Een dode man onder de herfstige appelbomen. Nog wel in Brussel. Zijn keel is overgesneden. Van het moordwapen ontbreekt elk spoor. Een kettingrokende commissaris en een al even kettingrokende inspecteur zwerven heen en weer tussen de rijkste villawijken en de grauwste buurten van de stad. Wie deed het? De beeldschone echtgenote? De puberale popzanger? De zwaar verbetaalde CEO? Een brutaal ontslagen arbeider? Een fundamentalist misschien? Of ligt dat laatste te zeer voor de hand? De zoektocht is even spannend, absurd en chaotisch als de stad zelf: Brussel, onvoorspelbaar in zijn talrijke talen, vage dreiging in zijn straten, spot alleen kan je redden. Satirisch, bij flarden grimmig, bij flarden hilarisch. Kortom, een intens Brussels speurdersverhaal.


Recensie/Quote

Alle kanten van het chaotische Brussel komen wel voorbij in deze speurtocht en de schrijver doet dat op een uiterst vermakelijke manier. Of het nu gaat om de spraakverwarring tussen Nederlands-, Frans-, Brussels- of West-Vlaamstalige sprekers, of de vele inwoners van buitenlandse afkomst die de spraakverwarring nog groter maken, of om andere typisch Brusselse zaken, de schrijver verwerkt het tot een prachtige satire.


Slogan/Promotie

Winnaar van de Fred Braeckman-Award voor het beste thrillerdebuut!


Biografie

Geert van Istendael (1947) is schrijver, vertaler, essayist en dichter. Van hem verschenen onder meer Het Belgisch labyrint, Arm Brussel, Mijn Nederland ende dichtbundel Taalmachine.In 2010 schreef hij een kleine biografie over Manneke Pis, de dichtbundel Sociale zekerheid en andere gedichten en het veelbesproken pamflet Tot het Nederlandse volk.Details

  EAN :9789089245663
  Auteur: 
  Uitgever :VBK - Houtekiet
  Publicatie datum :  26-10-2017
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :221 mm
  Breedte :141 mm
  Dikte :21 mm
  Gewicht :343 gr
  Status : Bestelbaar
  Keywords :  brussel;moord;moordonderzoek;politieroman