Recht je rug

Tips en oefeningen voor een mooie, gezonde rug

Nederlands | 23-05-2023 | 144 pages

€ 22,99

   Bestelbaar   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf € 30,00


Korte beschrijving/Annotatie

Recht je rug is hét boek om rugproblemen te vermijden. Jong en oud, man en vrouw, sportieveling en kantoortijger: iedereen zal in dit boek de oefeningen vinden waarmee je hardnekkige rugpijn kan aanpakken én voorkomen.


Tekst achterflap

Ons leven is jachtig en vol stress. Tegelijk zitten we te veel en houden we onze rug te vaak gebogen. Het gevolg is een sterk verhoogde kans op rugklachten. Caroline Bouckenaere geeft leiding aan de dienst Kinesitherapie en Ergotherapie van AZ West (Veurne). Als kinesitherapeut ziet zij heel wat langskomen: mensen met houdingsproblemen, nek- en schouderklachten, acute en chronische rugpijn. Er zijn veel therapieën voorhanden, maar voorkomen is altijd beter dan genezen. Recht je rug bundelt daarom al Bouckenaeres vakkennis en haar ervaring tot een praktische gids voor een gezonde en mooie rug. Hier vind je een beknopte uitleg over de rug en zijn spieren, een goede houding en een correcte manier van bewegen. Waar moet je oog voor hebben bij het staan, zitten, stappen, liggen? En welke impact heeft je houding tijdens het werken, sporten, slapen… op je rug? Het ergonomisch advies, de eenvoudige zelftestjes, haalbare tips en de vele oefeningen worden stap voor stap hapklaar uitgelegd. De stretch-, losmakende en spierversterkende oefeningen zorgen hierbij voor een grotere draagkracht van je rug. De oefeningen worden toegelicht in heldere taal en met meer dan honderd foto’s.


Biografie

Caroline Bouckenaere is verantwoordelijke voor de dienst Kinesitherapie en Ergotherapie van AZ West (Veurne). Recht je rug verzamelt op een toegankelijke manier al haar vakkennis en haar ervaring met de noden van honderden patiënten.Details

  EAN :9789089244987
  Auteur: 
  Uitgever :VBK - Houtekiet
  Publicatie datum :  23-05-2023
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :235 mm
  Breedte :155 mm
  Dikte :12 mm
  Gewicht :388 gr
  Status : Bestelbaar
  Aantal pagina's :144