Filosofie voor een betere wereld

Nederlands | 12-11-2009 | 314 pages

€ 19,95

   Bestelbaar   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf € 30,00


Tekst achterflap

De wereld kan prettiger, rechtvaardiger, mooier, gelukkiger, gezonder, vrijer, diervriendelijker, welvarender en duurzamer georganiseerd worden. Floris van den Berg weet hoe. Namelijk door een theorie die hij het universeel subjectivisme noemt. Universeel subjectivisme neemt als perspectief het individueel leed en probeert dat te verminderen en het geluk te bevorderen.
Wat is het goede leven? Hoe kan de maatschappij zo rechtvaardig mogelijk ingericht worden? Hoe kan de mens leven in harmonie met de natuur? Zijn culturen moreel gelijkwaardig? Wat is een duurzame en morele mens-dierrelatie? Filosofie voor een betere wereld biedt een heldere morele visie die cultuurrelativisme, onderdrukking en uitbuiting bestrijdt.
Het is vooral ook tijd voor actie. Er is veel leed op de wereld dat grotendeels gemakkelijk te voorkomen is. Elke dag sterven er mensen van de honger, terwijl er genoeg voedsel is om de huidige wereldbevolking te voeden. Elke dag sterven er mensen door gebrek aan medicijnen, terwijl die medicijnen gemakkelijk hadden kunnen worden verstrekt. Een groot probleem is de toekomst: wij ruïneren de aarde op ongekende schaal en de limiet van de draagkracht zal spoedig bereikt zijn. Onze levensstijl zal daarom drastisch moeten veranderen. De wereld zal er na het lezen van dit boek anders uit zien.Details

  EAN :9789089240538
  Auteur: 
  Uitgever :VBK - Houtekiet
  Publicatie datum :  12-11-2009
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :220 mm
  Breedte :140 mm
  Dikte :25 mm
  Gewicht :430 gr
  Status : Bestelbaar
  Aantal pagina's :314