Blijf op de hoogte!

Hier kan u zich snel en eenvoudig inschrijven voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

FAQ

1. Waar vind ik de laatste nieuwtjes over de boeken van uitgeverij Houtekiet?

 • Geschreven op 05/07/10 door Uitgeverij Houtekiet

 • Recent verschenen boeken: Rechts in beeld zie je de rubriek ‘Nieuwe boeken’ en ‘Verschijnt binnenkort’. Je kan ook bij ‘Boeken’ sorteren op ‘Verschenen’, dan zie je de recent verschenen titels bovenaan.

 • Nieuwsberichten over onze boeken lees je op de Facebook-pagina van onze overkoepelende uitgeefgroep. Word nu fan: VBK België

2. Hoe kan ik in contact komen met een auteur van uitgeverij Houtekiet?

 • Geschreven op 05/07/10 door Uitgeverij Houtekiet

Uitgeverij Houtekiet geeft geen persoonlijke contactgegevens van auteurs vrij om hun privacy te respecteren. Indien je toch graag iets wil meedelen aan één van onze auteurs, kan je een brief of e-mail sturen naar de uitgeverij ter attentie van de betreffende auteur. Onze contactgegevens vind je onder ‘Contact’ op deze website. Je brief of e-mail wordt dan doorgestuurd. De auteur heeft de keuze om rechtstreeks contact met je op te nemen of via de uitgeverij te communiceren.

3. Ik ben journalist. Hoe kan ik een recensie-exemplaar en/of een interview met een auteur aanvragen?

 • Geschreven op 05/07/10 door Uitgeverij Houtekiet

Journalisten kunnen contact opnemen met onze persdienst:
Mathieu Morret - mmorret@vbku.be - 03 210 30 53
Christine Van Steerteghem - csteerteghem@vbku.be - 03 355 28 44

4. Waar kan ik de boeken van uitgeverij Houtekiet kopen?

 • Geschreven op 05/07/10 door Uitgeverij Houtekiet

Al onze boeken zijn verkrijgbaar bij de boekhandel.
Je kan ook online boeken bestellen. Bij elk verschenen boek op deze website zie je een knop ‘Bestellen’. Via deze link kan je het boek bestellen bij onze webwinkel. Je betaalt online en enkele dagen later valt het boek bij je in de brievenbus. Als je de knop ‘Bestellen’ niet ziet, is het boek uitverkocht of zal het binnenkort verschijnen. De status en eventuele verschijningsdatum van het boek kan je controleren bij de technische gegevens naast de cover.

5. Een e-book, hoe werkt dat? Wat heb ik nodig om zo'n boek te kunnen lezen? Wat zijn de voordelen?

 • Geschreven op 05/07/10 door Uitgeverij Houtekiet

Een e-book is een digitale versie van een boek. Dit wil zeggen dat je dus geen tastbaar boek koopt, maar een digitaal bestand downloadt. Dat e-book lees je dan op een e-reader of tablet.
Een e-book heeft veel voordelen. Je kan een stapel boeken meenemen op vakantie zonder het gewicht mee te sleuren. Via de inhoudsopgave kan je doorheen het boek navigeren. Maar ook voetnoten kan je gemakkelijk aanklikken en raadplegen als je aan het lezen bent. En je kan ook zelf notities in een e-book schrijven.

De e-books uitgeverij Houtekiet vind je op deze website bij ‘Boeken’ onder het genre ‘E-book’.

6. Waar kan ik oude/uitverkochte boeken kopen?

 • Geschreven op 05/07/10 door Uitgeverij Houtekiet

Titels die op deze website als uitverkocht aangeduid worden, kan je niet meer kopen via de gewone boekhandel of de uitgeverij. Mogelijk vind je deze titels nog via antiquariaat- of tweedehandsboekhandels.
www.antiquariaat.com/

7. Kan ik zelf een boek laten uitgeven?

 • Geschreven op 05/07/10 door Uitgeverij Houtekiet

Heb je een boek geschreven en wil je dit graag samen met een uitgeverij publiceren? Dan kan je je manuscript opsturen naar onze uitgeverij, het adres vind je bij ‘Contact’ op deze website.
Uitgeverij Houtekiet besteedt extra aandacht aan nieuw schrijftalent. We ontvangen je manuscript graag recto-verso geprint, liever niet per e-mail. Zowel Nederlandstalige fictie als non-fictie komen in aanmerking. Voeg een samenvatting van het manuscript en een kleine biografie van jezelf toe. Ongeveer twee maanden na ontvangst stuurt de uitgeverij je een antwoord. Als je manuscript wordt afgewezen, stuurt de uitgeverij het manuscript terug indien je daar uitdrukkelijk om verzoekt. Over afgewezen manuscripten wordt niet gecommuniceerd.

8. Kan ik met enkel een goed idee en nog geen tekst bij de uitgeverij aankloppen?

 • Geschreven op 05/07/10 door Uitgeverij Houtekiet

Fictie en algemene non-fictie

Een idee kan al genoeg zijn om onze interesse te wekken. Dus dat kan, maar wel onder bepaalde voorwaarden. Het is belangrijk om een volledig uitgewerkt concept te hebben én eerder geschreven teksten te kunnen voorleggen om je schrijfstijl aan te tonen.
Dit kan je samen met een korte biografie van jezelf sturen naar de uitgeverij. Het adres vind je bij ‘Contact’ op deze website.


Culinair, DIY, tuin of wonen

Broed je al een tijdje op een leuk culinair concept of heb je een uniek DIY-, tuin- of woonidee voor een nieuw boek? Kan je door je beroep, studie of je netwerk een meerwaarde betekenen bovenop je creatieve idee? Dan is een concept soms al voldoende om ons te overtuigen.
Dit kan je sturen naar de uitgeverij, het adres vind je bij ‘Contact’ op deze website.

9. Ik ben verantwoordelijke van een bedrijf en wil graag een boek laten maken in samenwerking met uitgeverij Houtekiet. Kan dat?

 • Geschreven op 05/07/10 door Uitgeverij Houtekiet

Uitgeverij Houtekiet kan je een meerwaarde bieden als partner in een boekenproductie. Door onze jarenlange ervaring in het veld kennen we de vele ontwerp-, drukmogelijkheden en verkoopsargumenten om een boek succesvol te maken. Om besprekingen op te starten kan je contact opnemen met de uitgevers, Ronald Grossey of Leo De Haes, info@houtekiet.be.

10. Kan de uitgeverij me schrijftips geven?

 • Geschreven op 05/07/10 door Uitgeverij Houtekiet

Uitgeverij Houtekiet kan schrijvers niet persoonlijk begeleiden. Als je dat wel wenst, kan je terecht bij organisaties zoals:
- De schrijversacademie (BE)
- Creatief schrijven (BE)
- Schrijverspunt (NL)

Hier lees je enkele leerrijke fragmenten uit standaardwerken over de kunst van het schrijven: