Wisla Stories

Wisla Stories

  • ISBN: 9789089243812
  • Publicatiedatum: 03/09/2015
  • Formaat: 29x20
  • Verkoopprijs: € 19,99
  • Status: Verschenen

Polen is de buur die je absoluut wil leren kennen. Een grootmacht in wording, een economisch succesverhaal. Een land in razendsnelle verandering dat zelfbewust uit de dwangbuis van het verleden stapt. 

Polen was de prooi van de twee grootste politieke demonen uit de twintigste eeuw: eerst  de nazi’s, dan de communisten. Beide drukten hun stempel op het Polen dat we vandaag nog ontmoeten. De Joodse aanwezigheid of de eeuwenoude architectuur, dat alles is door nazisme en communisme weggevaagd. Er is in Polen veel ruimte voor een nieuwe toekomst. Wisla Stories wil dat veranderende Polen op de staart trappen. 

Wisla Stories volgt de loop van de ruim duizend kilometer lange rivier Wisla door heel Polen. De tocht voert langs de drie belangrijkste steden Krakau, Warschau en Gdansk maar ook langs het stille, godvergeten  platteland. 

In twintig beelden toont fotograaf Peter De Bruyne zijn indrukken van het oude en nieuwe Polen. Journalist Marc Peirs liet zich inspireren tot evenzoveel teksten die zweven tussen reisimpressie, geschiedenis en persoonlijk verhaal. Wisla Stories is het resultaat van hun samenwerking en een verrassende inkijk in het streven van de Poolse mannen en vrouwen om hun land minstens evenveel toekomst te geven als het geschiedenis met zich draagt.

De pers over Wisla Stories

Auteur Marc Peirs over Wisla Stories in De Wereld Vandaag (Radio 1):