Quyên

Quyên

Mijn verhaal. Mijn keuken

  • Pagina's: 168
  • Afwerking: full colour, gebonden
  • ISBN: 9789057203220
  • Publicatiedatum: 12/10/2009
  • Formaat: 22 x 22
  • Verkoopprijs: € 24,95
  • Status: Verschenen

De Vietnamese Truong Thi Quyên (spreek uit Gwen) was nog een klein meisje toen haar vader als bootvluchteling in het Oost-Vlaamse Wichelen terechtkwam. Zijzelf kwam pas vijf jaar later naar België en leek gedoemd tot een troosteloos leven. Dat was echter buiten haar sterke karakter en haar ondernemersgeest gerekend. Vandaag is Quyên de eigenares van het zeer succesvolle en meest trendy Vietnamese restaurant in hartje Brussel, Little Asia (www.littleasia.be).

Dit boek vertelt het levensverhaal van Quyên, van haar jeugd in Vietnam, over de hereniging met haar vader, tot de successtory van haar restaurant.

Journalist Alain Coninx ging met Quyên naar Vietnam, op zoek naar haar roots en de roots van de Vietnamese keuken. Het pakkende verhaal wordt afgewisseld met Vietnamese recepten. De trip naar Vietnam en de gerechten werden prachtig in beeld gebracht door topfotograaf Heikki Verdurme.

 

 

 

 

 

 

 

Dit boek is ook beschikbaar in Franse versie:
Une Vietnamienne en Bruxelles - La vie et la cuisine de Quyên
isbn 978-90-5720-0564

Blader hier door het inkijkexemplaar

De pers over Quyên

"De teksten zijn boeiend en meeslepend geschreven- neutraal observerend waar nodig, met veel empathie waar gepast- en worden afgewisseld met 45 recepten, die prachtig in beeld gebracht werden"
NBD/Biblion.

'Truong Thi Quyên van Little Asia in Brussel is door de Gault en Millau gids uitgeroepen tot het beste Aziatische restaurant van België. in haar boek geeft de Vietnamese niet enkel een aantal recepten prijs, maar vertelt zij ook haar levensverhaal.'

Travel Magazine