Over aids

Over aids

  • Pagina's: 144
  • Afwerking: paperback
  • ISBN: 9789089240477
  • Publicatiedatum: 04/12/2009
  • Formaat: 14 x 22
  • Verkoopprijs: € 16,50
  • Status: Uitverkocht

Aids maakt zesduizend slachtoffers per dag,
het aantal passagiers van vijftien jumbojets

Met drieëndertig miljoen besmette personen en drie miljoen nieuwe gevallen per jaar, is aids de grootste epidemie van de laatste decennia. Ze kondigt een nieuw type infecties aan waarmee de mensheid in de toekomst zal geconfronteerd worden en staat symbool voor de globalisering en de evolutie van onze maatschappij.

Een epidemie van dergelijke omvang eist niet alleen medische maatregelen, maar de inzet van alle mogelijke disciplines.

In interviews met Michel Caraël beschrijft Peter Piot zijn inspanningen met het aidsprogramma van de Verenigde Naties, unaids, om de ziekte onder controle te krijgen via de uitbouw van een globaal netwerk voor politieke actie, preventie en medische zorg. Hij beschrijft de wrijvingen tussen preventie en ideologie, de rol van de burger en het internationale antwoord op het aidsprobleem.

Wat mogen we verwachten van antiretrovirale behandelingen? Is preventie door aangepast seksueel gedrag mogelijk? Vinden we een vaccin? Zullen we met aids kunnen leven zoals met andere risico’s? Hoe is de situatie in Europa? Welke gevolgen heeft de economische crisis voor de hulpverlening? Kunnen we het hiv-virus uitroeien?

En kunnen we Piots multidisciplinaire aanpak toepassen op andere problemen van wereldformaat?

Interview Peter Piot met VRT, Terzake.
Interview Peter Piot met VTM.

Blader hier door het inkijkexemplaar.

 

De pers over Over aids

'Als iemand een boek moest schrijven over aids, dan wel Peter Piot. Hij is gepokt en gemazeld in de strijd tegen deze ziekte die nog altijd 6.000 slachtoffers per dag maakt, of het equivalent van 15 propvolle jumbojets.'
Artsenkrant, Pascal Selleslagh