Koning Filip

Koning Filip

De biografie

  • Pagina's: 304
  • Afwerking: paperback
  • ISBN: 9789089242679
  • Publicatiedatum: 04/09/2013
  • Formaat: 17 x 22
  • Verkoopprijs: € 24,95
  • Status: Verschenen

België heeft na twintig jaar een nieuwe koning, Filip. Wie is hij? Wie zijn de ‘makers’ van de nieuwe koning? Welke vorming heeft hij gekregen en hoe is hij op het koningschap voorbereid? En zal hij de hoge standaard van zijn oom Boudewijn of zijn vader Albert II als voorbeeld nemen? Wie zijn zijn raadgevers en welke invloed hebben zij? En wat zal de rol zijn van zijn vrouw, koningin Mathilde?

Intimi, voormalige medewerkers van het Hof en politici praten onomwonden over de moeilijke jeugd van Filip en over zijn lange stage als troonopvolger. Filip heeft geen feilloos parcours gereden en heeft daardoor vaak moeten horen dat hij ‘ongeschikt’ voor het koningschap was, maar is dat wel zo? De getuigenissen werpen een nieuw licht op zijn persoon.

Koning Filip. De biografie onthult tal van nieuwe feiten over zijn opvoeding, schooltijd, studentenleven, vriendinnen, zijn kennismaking met Mathilde, zijn voortvarende politieke uitspraken, de economische handelsmissies die hij leidde, en nog veel meer.

Op basis van tientallen interviews reconstrueren Barend Leyts, Brigitte Balfoort & Mark Van den Wijngaert hoe de kroonprins zich met vallen en opstaan ontwikkeld heeft tot koning Filip.
 

Andere publicaties van deze auteurs

Van Louise-Marie tot Mathilde

Van Louise-Marie tot Mathilde

De koninginnen van België

Louise-Marie, Marie-Henriette, Elisabeth, Astrid, Fabiola, Paola, Mathilde... We kennen misschien wel de namen van de Belgische koninginnen, maar weten we ook wie ze werkelijk waren? Vrome verhalen ...


Vrouwen naast de troon

Vrouwen naast de troon

De koninginnen van België

Louise-Marie, Marie-Henriette, Elisabeth, Astrid, Fabiola, Paola…We kennen wellicht wel de namen van de Belgische koninginnen, maar weten we ook wie ze werkelijk zijn? Over de echtgenotes van ...