Geen paniek! (e-book)

Geen paniek! (e-book)

Waarom we onze kinderen met een gerust hart kunnen loslaten

  • Pagina's: 240
  • Afwerking: Epub2
  • ISBN: 9789089246820
  • Publicatiedatum: 03/10/2018
  • Verkoopprijs: € 14,99
  • Status: Verschenen

Het is een bijna automatische reflex van elke ouder om kinderen te willen beschermen, zeker in tijden waarin we langs alle kanten geïnformeerd worden over vreselijke misdrijven tegen jongeren. Heidi De Pauw doorprikt die luchtbel: we kunnen onze kinderen helemaal niet behoeden voor het extreme kwaad.

Als jonge criminologe werkte Heidi De Pauw bij de preventiedienst van Binnenlandse Zaken ten tijde van de zaak-Dutroux. Die blijft in het gemeenschappelijk geheugen van ons land gegrift staan en zou ook de loopbaan en het leven van Heidi De Pauw bepalen.

Paniek en angst zijn slechte raadgevers en met veel preventiemaatregelen maakt men een cruciale fout: de verantwoordelijkheid wordt bij het kind gelegd. Te vaak gaat men voorbij aan wat de fundamentele bouwsteen is in de opvoeding van een kind: vertrouwen. Vertrouwen geven en vertrouwen hebben.

De pers over Geen paniek! (e-book)

'Heidi houdt een pleidooi om onze kinderen niet onder een stolp te stoppen en ze met een gerust hart los te laten.' OZ Magazine 

Andere publicaties van deze auteur

Geen paniek!

Geen paniek!

Waarom we onze kinderen met een gerust hart kunnen loslaten

Het is een bijna automatische reflex van elke ouder om kinderen te willen beschermen, zeker in tijden waarin we langs alle kanten geïnformeerd worden over vreselijke misdrijven tegen jongeren. ...