Droom van een heroïnehoer

Droom van een heroïnehoer

Gebaseerd op waargebeurde feiten

  • Pagina's: 240
  • Afwerking: paperback
  • ISBN: 9789057204814
  • Publicatiedatum: 18/09/2012
  • Formaat: 14 x 21
  • Verkoopprijs: € 17,90
  • Status: Verschenen

“Emma was gekrast, gesneden en gekerfd. Daar diep rood vanbinnen. In het ziekenhuis fluisterde ze nauwelijks verstaanbaar voor mij woorden die in hun bruutheid te hard tot me doordrongen. Ze wilde niet dat hij keek, die dokter.
‘Emma, die dokter moet het toch zien voor hij je kan helpen?’ zei ik.
‘Helpen?’
‘Ja, daarom zijn we toch hier op de spoed?’
‘Ik begrijp het niet…?’
Haar ogen schoten vol water.
‘Die klant van mij was ook een dokter. Hoe kan ik deze dokter toelaten te kijken? Hoe kan ik deze dokter toelaten me aan te raken?’ ”

Droom van een heroïnehoer is niet alleen het ontroerende, meeslepende en waargebeurde verhaal van Emma en Stella. Het is het verhaal van vele vrouwen zoals Emma en Stella, die nog elke dag ronddwalen, altijd op zoek, in andere Antwerpse buurten, in andere Antwerpse straten, met dezelfde wanhoop in hun ogen, dezelfde niet in te tomen drang om zich opnieuw en opnieuw over te geven aan dezelfde noodkreet: ‘Ik ben niet in staat het leven elders te leven!’ en daardoor naar verdovende middelen grijpen. Géén verwachtingen. Een beetje hoop, misschien. En het steeds weerkerende besef dat van alle dromen die ze droomden slechts die ene droom was gebleven. Droom van een heroïnehoer werd beleefd en geschreven door een schrijfster die wat te vertellen heeft. Uit het hart. Uit de ziel. En met onwaarschijnlijk veel inlevingsvermogen.”
Dit zegt auteur Kathy De Nève in haar woord vooraf over dit boek.

In een heel eigen beklijvende suggestief-poëtische taal sleept de auteur ons mee in de wereld van seks voor drugs.

Droom van een heroïnehoer is een roman gebaseerd op waargebeurde feiten.

- -