De wielermaffia

De wielermaffia

Het onthullende verhaal over doping in het Armstrong-tijdperk

  • Pagina's: 320
  • Afwerking: paperback
  • ISBN: 9789057204807
  • Publicatiedatum: 22/11/2012
  • Formaat: 13,6 x 21,5
  • Verkoopprijs: € 19,95
  • Status: Verschenen

Tyler Hamilton was een van de meest geliefde en snelste wielrenners ter wereld. Hij begon zijn wielercarrière bij de Amerikaanse ploeg US Postal waar hij al snel een van de vertrouwelingen werd van Lance Armstrong. In 2004 won hij een gouden medaille op de Olympische Spelen, vlak daarna werd hij schuldig bevonden aan het gebruik van doping en werd hij voor jaren geschorst.

Zijn jarenlange dopinggebruik heeft Hamilton altijd ontkend. In De wielermaffia vertelt hij voor het eerst zijn verhaal. Hij laat zien hoe de wereld van het professionele wielrennen met de komst van het ‘wondermiddel’ epo midden jaren negentig in korte tijd drastisch veranderde. Om in de Tour met de besten mee te kunnen komen, kon je niet anders dan doping gebruiken.

Meer nog dan Hamilton was zijn vriend en ploeggenoot Lance Armstrong een spin in het dopingweb. Hij was het die epo faciliteerde, contacten onderhield met de meest vooraanstaande artsen – onder wie de sluwe Italiaanse dokter Michele Ferrari – en zijn mederenners dwong om doping te gebruiken.

De pers over De wielermaffia

‘Wat het meest opvalt wanneer je De wielermaffia leest, is hoe wijdverbreid en vanzelfsprekend het was dat iedereen doping gebruikte. Het bevat talloze details over hoe de wielerwereld er in het “Armstrong-tijdperk” voor stond.’
NRC Handelsblad

‘Tyler Hamilton vergelijkt wielerteams met maffia.’
Trouw

‘De wielermaffia is veel meer dan ontboezemingen en beschuldigingen van een wielrenner die in diskrediet is geraakt.’
The New York Times