Uniting Talent

Uniting Talent

Grondpatronen van mensen en organisaties

  • Pagina's: 240
  • Afwerking: paperback
  • ISBN: 9789089241412
  • Publicatiedatum: 01/10/2010
  • Formaat: 14 x 22
  • Verkoopprijs: € 19,90
  • Status: Verschenen

Breng het beste van jezelf en anderen samen

Uniting Talent is bedoeld voor alle mensen die het beste bij zichzelf en bij anderen naar boven willen halen. Voor de toepassing maakt het niet uit waar je werkt, of het nu het onderwijs, de bouw, een ziekenhuis of een bank is. Dit boek toont hoe je als collega’s elkaar kunt opzoeken vanuit je ‘ruimere’ maat. Het geeft een basis om anders te kijken en inzichten  en handvatten vanuit verschillende grondpatronen. Elkaar aanspreken op het beste wat je hebt, zet een proces in gang waar de hele organisatie profijt van heeft. In het boek zijn ervaringen verwoord van mensen die vanuit dit versterkende principe werken.

Uniting Talent spreekt de lezer aan op zijn eigen verantwoor­de­­lijkheid om zichzelf, anderen en de organisatie waarin hij functioneert te versterken. Een organisatie kun je niet veranderen. Wel kun je het beste van jezelf en van anderen samen brengen en dat concreet omzetten naar betere resul­taten. Je kunt de organisatie van binnenuit versterken en verder ontwikkelen zonder hulp van buitenaf als je de juiste aandacht hebt voor wat onopgemerkt in de organisatie aanwezig is: het potentieel en de talenten van de mensen. Het  behalen van resultaten en een goede samenwerking gaan dan hand in hand. 

Blader hier door het inkijkexemplaar.

De pers over Uniting Talent

'Uniting Talent is een uitermate waardevol boek. Succesvol zijn in zaken is vooral afhankelijk van goed samenwerken van verschillende mensen vanuit verschillende posities en belangen met verschillende geaardheden en persoonlijke kwaliteiten. Dit laatste is een ongelooflijk rijk en complex domein, waar je eigenlijk nooit voldoende van geleerd kunt hebben en dat binnen (management)opleidingen te weinig aandacht krijgt.
Uniting Talent biedt de gelegenheid om onszelf stukken beter te leren kennen en om de wondere wereld van het (totaal anders) zijn van anderen beter te leren herkennen, erkennen en daar positief gebruik van te maken bij (samen)werken en andere situaties in het (samen)leven.

Dit vraagt om de wil en het vermogen tot zelfidentificatie d.m.v. ‘resoneren’: welke van de beschreven negen dynamieken raakt mijn inwendige bedrading het meest, doet deze vibreren en brengt zo in combinatie de grondtonen voort die ik kan herkennen als ‘het meest bij mij horend: dat ben ik’?
Goed luisteren naar en in jezelf leert je wat meer en sterker resoneert. Zo kun je je eigen eigenheid in de zin van oerdynamiek en zijnskwaliteit opsporen. Het proces van zelfidentificeren kan ook de weg openen naar meer nieuwsgierigheid, interesse en het dieper kunnen bevragen en luisteren naar hoe het bij anderen zit en werkt.

De grootse prestatie is dat Agnes, ondersteund door partner Rob en vele anderen, het heeft weten klaar te spelen om echt te gaan leren denken, spreken en schrijven “vanuit de schoenen van een ander” zijn zijn, zijn/haar dynamiek. Dat vraagt om een ongelooflijk inlevingsvermogen en -energie en is essentieel om het hiervoor genoemde zelfidentificeren door resoneren mogelijk te maken.'
Drs. Rob Wetzels, Director Sustainability Development Projects and Programs Nyenrode Business Universiteit

Andere publicaties van deze auteur

Doorzien (e-book)

Doorzien (e-book)

Beter leven en leidinggeven met je eiogen manier van kijken

Ieder mens heeft een ‘individueelste’ manier van kijken. Dit  doorzien is verbonden aan wie jij bent, jouw kern. Door opvoeding en onderwijs raakt dit ondergesneeuwd. Mensen maken ...


Doorzien

Doorzien

Beter leven en leidinggeven met je eigen manier van kijken

Ieder mens heeft een ‘individueelste’ manier van kijken. Dit  doorzien is verbonden aan wie jij bent, jouw kern. Door opvoeding en onderwijs raakt dit ondergesneeuwd. Mensen maken ...