Tijd voor Tongeren

Tijd voor Tongeren

  • Pagina's: 160
  • Afwerking: hardcover
  • ISBN: 9789057204708
  • Publicatiedatum: 01/07/2012
  • Formaat: 23 x 23
  • Verkoopprijs: € 19,95
  • Status: Uitverkocht

Een in de tijd bevroren Ambiorix lijkt de basiliek te bestormen. In de kelders van die basiliek verbergt zich een… Romeinse villa. De Moerenpoort waakt, de echo’s van voetstappen galmen door de straten van het begijnhof, impressies van vroeger en nu verglijden naadloos in elkaar in het Gallo-Romeins museum.

Tongeren is onze oudste stad. Een stad die niet alleen haar eigen geschiedenis vertelt, maar ook over de bekendste Romeinse keizer Julius Caesar en over de Franse koning Lodewijk XIV verhaalt. Tongeren is een brok geschiedenis samengebald in een kleine oppervlakte.

En Tongeren is ook een stad waar oud en nieuw elkaar ontmoeten. Waar Romeinse heersers in het begin van onze jaartelling in vol ornaat met hun paard over de heirbanen reden, vind je nu hedendaagse architectuur en een levendig stadscentrum met festivals, evenementen, lekker eten en drinken. Je kan er flaneren langs de etalages, snuisteren op de grootste antiekmarkt van de Benelux, sporten en ondernemen. Alles op een boogscheut van elkaar.
Straks vormt de nieuwe Pliniussite een schakel tussen stad en streek. Over de glooiingen van Haspengouw vind je een krans van dorpen, kastelen en kerken.

Tijd voor Tongeren verzamelt het allemaal in een prachtig kijk- en leesboek. Een boek en een stad om te koesteren.

Andere publicaties van deze auteur

De Siciliaanse keuken bij La Botte

Siciliaanse passie op je bord Familierestaurant La Botte is al jaren een begrip in Limburg en omstreken. Chef Vincenzo Giacomazza kwam op huwelijksreis naar familie in Waterschei, en hij keerde niet ...


Proef Antwerpen

Proef Antwerpen

8 Antwerpse wijken en hun keukens

KOOPJE! NU € 12,50 i.p.v. € 24,50 Met mes en vork, met stokjes of uit het vuistje: in Antwerpen vindt u altijd iets heerlijks en verrassends om de kleine honger of de grote trek te ...