Post voor Compostela

Post voor Compostela

  • Pagina's: 240
  • Afwerking: paperback
  • ISBN: 9789089246271
  • Publicatiedatum: 21/06/2018
  • Formaat: 14 x 22
  • Verkoopprijs: € 21,99
  • Status: Verschenen

Johan Swinnen is kankeronderzoeker.Toen zijn zoon Pieter enkele jaren geleden gediagnosticeerd werd met kanker, beloofde Johan dat hij ‘iets zots’ zou doen als Pieter het zou overleven. Vijf jaar later herstelt Pieter van zijn zware behandelingen en komt Johan zijn belofte na. In 32 dagen loopt hij van Leuven naar Santiago de Compostela (bijna 2400 km) aan een tempo van zo’n kleine twee marathons per dag. Johan torste letterlijk de last en de hoop van vele kankerpatiënten met zich mee. Zijn rugzak zat vol brieven van patiënten.

Johans tocht stond symbool voor de strijd die kankerpatiënten moeten leveren en was in de eerste plaats een eerbetoon aan hen. Tientallen mensen liepen of fietsten een eindje mee, soms een marathon of meer, en verlegden daarmee hun eigen grenzen. Wat begon als een privé-initiatief groeide uit tot een immense actie die vele duizenden mensen heeft bewogen en ontroerd.

Met de medewerking van Chris Nijs (1975), regent lichamelijke opvoeding, personal trainer, (sport-) masseur en event coördinator. Chris begeleidde Johan en leidde het team tijdens de tocht naar Compostela als on site manager.

Met illustraties van Pieter Swinnen (1997). Pieter is kankerpatiënt en zoon van Johan. Hij is actief als tekenaar bij de Stripeljee.

 

 

 

 

 

 

De pers over Post voor Compostela

'Een zeer leesbaar en inspirerend verslag.' W.H.J. Van Stiphout, NBD Biblion 

Andere publicaties van deze auteur

Pelgrim op sneakers

Eind augustus 2019 begon kankeronderzoeker Johan Swinnen stiekem te lopen, vanop de Grote Markt in Leuven. Voor iedere naam die werd opgegeven op de website van het project Beeldje bij Beeldje, liep ...