Nick Nuyens in het nieuw

Nick Nuyens in het nieuw

  • Afwerking: paperback
  • ISBN: 9789052409948
  • Publicatiedatum: 18/02/2008
  • Formaat: 14 x 22
  • Verkoopprijs: € 19,95
  • Status: Uitverkocht

Nick Nuyens is één van de voorlopers van een nieuwe wielercultuur. De Kempenaar steekt zijn afkeer voor doping niet onder stoelen of banken. Die moedige boodschap draagt hij ook uit als nieuwe kopman van de Franse Cofidisploeg.

2007 was voor Nuyens een scharnierjaar. Na sprankelende zeges in onder meer Parijs-Brussel, de Grote Prijs van Wallonië, de Omloop Het Volk, Kuurne-Brussel-Kuurne en de Ronde van Zwitserland was het niet meer dan logisch dat hij kopman werd. Nuyens bewees met Cofidis dat hij een wielerploeg kan sturen en zichzelf op een nog hoger niveau kan tillen. Maar hij had ook veel af te rekenen met pech, ziekte en kwetsuren.
De kopman van Cofidis vertelt over de twijfels bij zijn afscheid van het vertrouwde Quickstep, over zijn overtuigende start bij Cofidis, de bijna-winst in de Omloop Het Volk, de voldoening na de Ronde van Vlaanderen, de ontgoocheling na Parijs-Roubaix en de tik die hij kreeg bij het collectieve ontslag van zijn ploeg uit de Ronde van Frankrijk. Nick Nuyens in het nieuw gaat ook over vriendschap, feesten, familiale beslissingen, omgaan met dopingstormen, vallen en opstaan en over goede medische begeleiding.

Het boek is een uitnodiging van een intelligente sportman aan jonge collega’s om zijn transparante werkwijze te volgen. In de stille hoop dat de wielersport er beter van wordt.

Andere publicaties van deze auteurs

Eddy!

Als jong broekje al dweepte Michel Wuyts met Eddy Merckx. In zijn verbeelding won Merckx alle wedstrijden. Sterker, Michel wàs zelf in zijn verbeelding Merckx. Als ‘de grootste’ al ...


Wuyts on the road

Verhalen die niet in de krant komen Wat vertrouwt Sven Nys een reporter toe op nieuwjaarsdag? Hoe draait een hondse ervaring op het Belgisch kampioenschap veldrijden toch uit op een zinderende ...