Mijn kleine jihad (e-book)

Mijn kleine jihad (e-book)

Gedeelde waarden voor de samenleving

  • Pagina's: 240
  • ISBN: 9789089246233
  • Publicatiedatum: 12/10/2017
  • Formaat: Epub2
  • Verkoopprijs: € 14,99
  • Status: Verschijnt binnenkort

‘Wat wil je dan later doen in je leven?’

‘Ik wil mijn leven geven voor Allah.’

Nog geen veertien dagen later kreeg ik een telefoontje. Een van de jongens uit dat groepje op school was vertrokken naar Syrië. Hij werd onze eerste Syriëstrijder.

Karin Heremans is al jarenlang begaan met het lot van jonge tieners die aan de schoolpoorten of op straat belaagd worden door ronselaars die hen willen isoleren van hun familie, hun vrienden en van onze samenleving. Een kleine vijfhonderd jonge mensen zijn inmiddels uit ons land vertrokken naar Syrië of Irak.

De eerste tekenen van radicalisering worden vaak op school opgemerkt. Geëngageerde leerkrachten en scholen bevinden zich in de frontlinie van de strijd tegen radicalisering. Ze ontwikkelen daarom preventie- en deradicaliseringsprojecten om jongeren uit de klauwen van de ronselaars te houden. De snelheid waarmee jongeren kunnen radicaliseren is helaas omgekeerd evenredig aan het langzame en moeilijke proces van deradicalisering.

Andere publicaties van deze auteur

Mijn kleine jihad

Mijn kleine jihad

Gedeelde waarden voor de samenleving

‘Wat wil je dan later doen in je leven?’ ‘Ik wil mijn leven geven voor Allah.’ Nog geen veertien dagen later kreeg ik een telefoontje. Een van de jongens uit dat groepje ...


Een tip van de sluier

Op 1 september 2009 werd in het Koninklijk Atheneum van Antwerpen een hoofddoekenverbod ingevoerd. Veel mensen waren verbaasd dat net deze school, zowat het toonbeeld van een geslaagd ...