Levenslang

Levenslang

Twee mensen getuigen over hun leven in afzondering

  • Pagina's: 224
  • Afwerking: paperback
  • ISBN: 9789057204678
  • Publicatiedatum: 15/11/2012
  • Formaat: 14 x 21
  • Verkoopprijs: € 17,95
  • Status: Verschenen

Een beklijvende weergave van een vrijwillig en onvrijwillig leven achter tralies.

PATER: “Ik heb nog nooit gedacht: ik ben weg en doe de deur achter mij dicht. Al voel ik soms twijfel en stel ik mezelf de vraag: is dit leven écht iets voor mij? Is dit het?”

GEDETINEERDE: “Ik weet het precies, het duurt elf seconden om de cel rustig rond te wandelen. Je stapt en blijft tellen. Zestig keer zestig seconden. Dan weet je: ik heb een uur gestapt.”

Twee mensen getuigen over hun leven in afzondering. De ene als levenslang veroordeelde, de andere als geestelijke in vrijwillig isolement.

Een pater, een gedetineerde. Beiden leiden een leven in afzondering. De ene uit vrije wil, de andere onder dwang. Hoe groot hun verschil in achtergrond ook is en hoe divers de reden van hun langdurige opsluiting, toch vertonen hun huidige levens opvallende overeenkomsten. Beiden worden geconfronteerd met een leven in groep, met mensen waar ze niet zelf voor gekozen hebben. Beiden leven ze volgens opgelegde regels en een opgelegd stramien. ‘Vrije keuze’ krijgt zo een heel beperkte invulling. Of toch niet? Voelen ze zich ‘vrij’? Of ‘opgesloten’? Hoe ziet hun dagelijks leven eruit? Alledaagse vragen krijgen in hun leven een totaal andere dimensie: Wat eet ik vanavond? Welk boek ga ik lezen? Welke vrienden nodig ik uit? Hoe plan ik mijn werkdag? Welke kleren trek ik aan? Hoe ze dit ervaren en hoe ze hiermee omgaan lees je in dit boek.

Lees hier alvast een fragment uit het boek:

- -

Andere publicaties van deze auteur

Nergens beter dan Thuis

December 1995. Frank, Jenny en Bianca vormen een gelukkig gezin. Maar schijn bedriegt, want Frank heeft een geheime relatie met Simonne. Het is een kwestie van dagen voordat Jenny de affaire ...


Hotel Rendez-vous

Hotel Rendez-vous

Echte verhalen en herinneringen uit liefdeshotels

Het zijn hotels waar je een kamer kunt boeken voor een uurtje of langer en waar discretie het hoogste goed is. Je vindt ze in iedere stad en langs drukke invalswegen. Hun namen klinken meestal weinig ...