Het geheim van Belliraj

Het geheim van Belliraj

  • Pagina's: 248
  • Afwerking: paperback
  • ISBN: 9789089241597
  • Publicatiedatum: 04/02/2011
  • Formaat: 14 x 22
  • Verkoopprijs: € 18,50
  • Status: Uitverkocht

De Belgische Marokkaan Abdelkader Belliraj woonde rustig met zijn gezin in het landelijke Evergem. Totaal onverwacht werd hij in Marokko gearresteerd en tot levenslang veroordeeld. Volgens de rechtbank was hij de militaire leider van een terreurnetwerk. Ze verklaarde hem schuldig aan contacten met Al Qaida en andere moslimterreurgroepen, het plannen van aanslagen in Marokko, internationale smokkel van oorlogswapens, een gewapende overval, witwassen van misdaadgeld en zes politieke moorden in België in de jaren 80. Bovendien bleek Belliraj een informant te zijn van de Belgische Staatsveiligheid.

In België werd er weinig of geen geloof aan gehecht. Was dit manipulatie op grote schaal? Werd het dossier tegen Belliraj volledig verzonnen door de Marokkaanse geheime diensten? Uit het onderzoek van Georges Timmerman van vertrouwelijke en geheime documenten en uit gesprekken met insiders blijkt nu dat Belliraj wel degelijk de dader van de zes Brusselse moorden is. Sterker, de aanslagen werden uitgevoerd in opdracht van de Palestijnse superterrorist Abu Nidal, wiens organisatie tot op het hoogste niveau geïnfiltreerd was door de Mossad.

Het geheim van Belliraj is een spannend, fascinerend en ronduit verbijsterend verhaal over hoe het er in werkelijkheid toegaat in de wereld van geheime diensten. Geen boek voor mensen met een zwakke maag.

Blader hier door het inkijkexemplaar.

De pers over Het geheim van Belliraj

‘Een boeiend en evenwichtig relaas over een beklijvende figuur en diens omgeving.'
De journalist

Andere publicaties van deze auteur

De Doofpotten

De Doofpotten

De sabotage van het Hoog Comité van Toezicht

Blader hier door het inkijkexemplaar.