Het Franse Brasseriekookboek

Het Franse Brasseriekookboek

  • Pagina's: 208
  • Afwerking: hardcover met stofwikkel
  • ISBN: 9789057204357
  • Publicatiedatum: 24/02/2012
  • Formaat: 21,5 x 27,5
  • Verkoopprijs: € 24,95
  • Status: Verschenen

De betere brasseriekeuken bij je thuis met al zijn charme en glorie.

Al je brasseriefavorieten nu gebundeld in een heerlijk kookboek, opgedeeld in voor-, hoofd-, bij- en nagerechten. Proef het dagdagelijkse Frankrijk op zijn best!

De Franse brasserie is met zijn warme, chique uitstraling van spiegels en obers in pak hét toonbeeld van de pure, eenvoudige, maar daarom niet minder verfijnde Franse keuken. Hier wordt authentiek en overheerlijk gekookt, met lokale, verse ingrediënten en vaak volgens familierecept. In Het Franse Brasseriekookboek staan meer dan negentig recepten van brasseriefavorieten als bouillabaisse, traditionele uiensoep, onweerstaanbare mousse au chocolat en de perfecte tarte tatin.

Topchef Daniel Galmiche geeft deze klassiekers een eigentijdse draai. In zijn toegankelijke voor-, hoofd-, bij- en nagerechten proef je de verschillende smaken van Frankrijk: van een cassoulet, boeuf bourguignon of moules marinières met citroengras en rode peper, tot een crème brûlée met frambozen.

De pers over Het Franse Brasseriekookboek

'Een ode aan het goede leven.'
Daphne Aalders, Culinaire Ambiance

'Dit boek is toegankelijk, praktisch en to the point. Zo kunt ook u de geneugten van de Franse brasserie succesvol in eigen keuken ervaren.'
Magazine Heuvelland