Eefje

Eefje

Mijn zoektocht naar waarheid

  • Pagina's: 248
  • Afwerking: paperback
  • ISBN: 9789057204982
  • Publicatiedatum: 03/10/2013
  • Formaat: 14 x 21
  • Verkoopprijs: € 17,95
  • Status: Verschenen

Dit boek is ook verkrijgbaar als e-book.

Eefje is het persoonlijk verhaal van een vader op zoek naar de waarheid.

In de zomer van 1996 ontwaakte België in een nachtmerrie. Marc Dutroux had samen met zijn handlangers Michelle Martin en Michel Lelièvre zes meisjes ontvoerd en gruwelijk mishandeld. Vier meisjes werden vermoord teruggevonden, waaronder Eefje Lambrecks. In een proces in 2004 werden Dutroux, Martin en Lelièvre veroordeeld.

Over deze zaak is de afgelopen achttien jaar al heel wat inkt gevloeid. De wet van 17 mei 2006, die de vervroegde invrijheidstelling van veroordeelden regelt, heeft ervoor gezorgd dat de protagonisten van destijds ook nu weer met de regelmaat van de klok opduiken in krantenartikels en in berichten van de gesproken pers. De feiten die vanaf de zomer van 1995 – toen Eefje mysterieus verdween – gedurende enkele jaren de halve wereld in hun ban hielden, blijven maar nazinderen.

In 2012 werd er aan dit drama nog een hoofdstuk toegevoegd: Michelle Martin is een vrij mens. Voor Jean Lambrecks en zijn familie is deze gang van zaken niet te vatten.

In dit boek beschrijft hij hoe hij de gebeurtenissen sinds de dag van de ontvoering van Eefje heeft beleefd. Vele feiten rond de zaak Dutroux werden nog niet opgehelderd. Jean Lambrecks tracht hiervoor aan de hand van vele getuigenissen en documenten een verklaring te vinden.

‘Van bij het begin heb ik mij heel bewust op de achtergrond gehouden. Wat Eefje overkwam, was en is nog altijd te ingrijpend voor mij om er omstandige verklaringen over af te leggen. Bovendien zijn er zoveel cruciale vragen al die tijd onbeantwoord gebleven.’
Jean Lambrecks

 

Andere publicaties van deze auteurs

Eefje (e-book)

Eefje (e-book)

Mijn zoektocht naar waarheid

In de zomer van 1996 ontwaakte België in een nachtmerrie. Marc Dutroux had samen met zijn handlangers Michelle Martin en Michel Lelièvre zes meisjes ontvoerd en gruwelijk mishandeld. Vier ...