De waarheid over liegen

De waarheid over liegen

  • Pagina's: 208
  • Afwerking: paperback
  • ISBN: 9789089241337
  • Publicatiedatum: 16/02/2011
  • Formaat: 14 x 22
  • Verkoopprijs: € 17,50
  • Status: Uitverkocht

Een wetenschappelijk onderbouwd maar toegankelijk boek over het hoe en waarom van leugens en halve waarheden

Iedereen liegt. Volgens de statistieken gemiddeld zo’n tien keer per dag. We liegen tegen onze geliefden, familie, vrienden, collega’s en bazen. We geven gecensureerde antwoorden, strooien met halve waarheden en verfraaien de realiteit. Sommige gewiekste oplichters verzinnen zelfs een heel leven bij elkaar. Maar de mens liegt vooral tegen zichzelf.

Welk nut heeft die misleiding? Zijn we geboren leugenaars? Hebben ook dieren soms last van een slecht geweten? Springen vrouwen creatiever om met de waarheid dan mannen? Staan sommige culturen toleranter tegenover leugens dan andere? Waarom zijn we helemaal niet zo bekwaam in het ontmaskeren van bedrog? Wat maakt een vernuftig leugenaar en hoe belazer je een leugendetector zonder een krimp te geven?

In De waarheid over liegen gaat de auteur op zoek naar het liegbeest in zichzelf en maakt hij met uit het leven gegrepen voorbeelden een markante observatie van de bedenkelijke dubbele natuur van de mens. Zijn research toont aan hoe doorheen de geschiedenis valse verklaringen werden afgelegd, bewijzen gefabriceerd, cv’s aangedikt, onbestaande eilanden ontdekt en orgasmes gefaket. Michael Goovaerts onderzocht alles wat er te vertellen valt over de zin en onzin van liegen. Maar wat heeft de schrijver zèlf te verbergen?

Bekijk hier een interviewfilmpje met Michael Goovaerts op ATV Dagtv: http://www.atv.be/item/de-waarheid-over-liegen

Blader hier door het inkijkexemplaar.

De pers over De waarheid over liegen

Andere publicaties van deze auteur

Financiële intelligentie

Financiële intelligentie

Geld en relaties

Een praktisch zelfhulpboek met nieuwe inzichten over de rol van geld in relaties Kun je leven van de liefde alleen? Welke prijs staat er op geluk? Waarom zwemmen sommige mensen letterlijk in het ...