De solipsist (e-book)

De solipsist (e-book)

Een onderzoek naar de werkelijkheid

  • ISBN: 9789089244673
  • Publicatiedatum: 23/08/2016
  • Formaat: Epub2
  • Verkoopprijs: € 13,99
  • Status: Verschenen

Vier jonge vrouwen: Nena, Lori, Maya en Tamara. Eén om mee te spelen, één om van te houden, één om in een hok achter tralies te plaatsen, één om mee naar de sterren te kijken.

Een internationale beursgoeroe: Robbert Barrydale, de 873ste  rijkste man ter wereld. Draagt een Pamper. Stichter van de Heilige Kerk van het Zinloze Zijn. Heeft maar één slogan: geld moet rollen.

Zijn leerling-tovenaar: Egon Egoyan. Gekwetst, verdoemd, opstandig, vertwijfeld. Hij wil álles en hij wil het nú.

Een psychopathische pervert: Johnny Choco. Specialist in de kleine misdaad. En, soms, de grote. Speedfreak. Revolverheld. Gediplomeerd seksist. Specialist in virtual reality. Haat de naam ‘Choco’.

En over dat alles kunstig door de schrijver gedrapeerd: het solipsisme. Een aloude, verbijsterende maar nooit weerlegde filosofische theorie die stelt: Er is maar één bewustzijn, het mijne. Alleen ik besta. De rest, de anderen, de wereld, zijn niet meer dan hersenspinsels van mijn scheppende brein.

Bob Dylan, Procol Harum en Johann Sebastian zorgen voor de huiveringwekkende soundtrack.Op dit briljante schorem laat de uit z’n politiek correcte ketens gebroken schrijver Hendrix zijn duivels los. Het resultaat is een filosofisch-erotische thriller die je in één nacht uitleest. Een disruptieve roman die je knock-out en ontregeld achterlaat.

 

Animatie: Julian Cielen

Pin ups by Jeroom

Scenario: Wilfried Hendrickx

Stemmen: Alex Agnew, Julian Cielen, Ghislaine Nuytten, Wilfried Hendrickx

De pers over De solipsist (e-book)

'Swingt als een tiet en rockt als The King op coke.' - Guy Mortier

'De solipsist is het soort boek dat men in onze letteren niet gauw zal aantreffen. Een vlijmscherpe analyse van het losgeslagen Wall Street-kapitalisme én een bijtende kritiek van onze oversekste maatschappij. Op onnavolgbare wijze haalt de auteur onze obsessie met grenzeloze consumptie onderuit. Dit gaat over wat ons allen door elkaar schudt.' - Geert van Istendael

Herbeluister hier het radio-interview met Wilfried Hendrickx bij De bende van Annemie op Radio1.

Andere publicaties van deze auteur

De solipsist

De solipsist

Een onderzoek naar de werkelijkheid

Vier jonge vrouwen: Nena, Lori, Maya en Tamara. Eén om mee te spelen, één om van te houden, één om in een hok achter tralies te plaatsen, één om mee naar de sterren ...