De Shatila erfenis

De Shatila erfenis

  • Pagina's: 320
  • Afwerking: paperback
  • ISBN: 9789052409962
  • Publicatiedatum: 21/04/2008
  • Formaat: 14 x 22
  • Verkoopprijs: € 18,95
  • Status: Uitverkocht

Ter hoogte van het sterrenrestaurant Le vieux lapin wordt uit de Leuvense Vaart het lijk opgevist van Bart Steenhoudt, koekjesfabrikant, hormonendealer en minnaar van Sonja Schuermans. Le vieux lapin wordt uitgebaat door de echtgenoot van Sonja. Jaloezie? Passiemoord? De Leuvense speurders Firmin Liekens en Wim Lambrechts bijten hun tanden stuk op het onderzoek. Tot de zaak een onverwachte internationale wending neemt.
 
In deze wervelende thriller brengt Tulkens de lezer in een rotvaart van de raid op Sabra en Shatila, over de opleidingskampen van Al-Qaeda naar de voorsteden van Houston, Texas, waar de grootste terroristische aanslag ooit op Amerikaans grondgebied plaatsheeft.

Joris Tulkens (1944) schreef aanvankelijk kortverhalen (De macht van het getal, Het leven een feest) waarvan er enkele door VRT en IKON werden verfilmd. De laatste jaren wisselt hij historische romans (De schaduw van Erasmus, Christenhond tussen moslims) af met misdaadromans. Na De dode danseres en Dodelijk vuur – beide genomineerd voor de Knack Hercule Poirot-prijs – is De Shatila erfenis zijn derde thriller.

‘De dode danseres is een spannende, bijwijlen hilarische misdaadroman over de Nieuwe Orde in Europa.’ Humo

‘De schaduw van Erasmus is een vlotte, erudiete, en beklijvende historische roman.’ Staf Schoeters

‘In Christenhond tussen moslims komt een ingewikkelde brok verleden op een boeiende en transparante manier opnieuw tot leven… Een uitstekend boek.’
Freddy De Schutter

‘Tulkens schrijft filmisch, met een ironische toets.’
John Vervoort, De Standaard