Alles over de monarchie

Alles over de monarchie

Van Leopold I tot prinses Mathilde

  • Pagina's: 512
  • Afwerking: hardcover, geïllustreerd
  • ISBN: 9789089241054
  • Publicatiedatum: 05/10/2010
  • Formaat: 15,5 x 23,5
  • Verkoopprijs: € 29,95
  • Status: Uitverkocht

Over de monarchie valt veel meer te vertellen dan alleen het pikante privéleven van de royals. Of men nu voor of tegen de monarchie is, ze is en blijft een oeroude instelling die ons allen diep beïnvloed heeft. In Alles over de monarchie worden de belangrijkste kenmerken van en wetenswaardigheden over de monarchie belicht.

Hoe werkt de troonopvolging? Hoe worden koninklijke huwelijken geregeld? Waar komen benamingen als vorst, keizer of prins vandaan? Wat is de rol van de hofdignitarissen? Waarom is Laken de koninklijke residentie? Moet de Belgische koning katholiek zijn? Wat is de civiele lijst?

De antwoorden op deze vragen zijn meeslepende verhalen en intrigerende details, maar ook mythes en misverstanden. De monarchie is immers vooral geschiedenis en traditie, een instelling die tot de verbeelding blijft spreken.

In Alles over de monarchie staat het Belgische koningshuis centraal, inbegrepen allerlei weetjes over de Belgische dynastie. Maar het Belgisch Hof wordt ook voortdurend getoetst aan monarchieën in het buitenland en in het verleden.

Blader hier door het inkijkexemplaar.

De pers over Alles over de monarchie

‘Meeslepende verhalen, leuke anekdotes en hardnekkige misverstanden over de monarchie.’
Primo

 

Andere publicaties van deze auteur

Het drama van Abbeville

Op 20 mei 1940, in het begin van de Tweede Wereldoorlog, werden eenentwintig gevangenen, onder wie Verdinaso-leider Joris Van Severen, in de Franse stad Abbeville in koelen bloede door Franse ...