Blijf op de hoogte!

Hier kan u zich snel en eenvoudig inschrijven voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Christine Van Broeckhoven

Christine Van Broeckhoven

Biografie

Christine Van Broeckhoven (1953) is professor in moleculaire biologie en genetica aan de Universiteit Antwerpen. Met haar baanbrekende onderzoek naar de genetische basis van onder meer de ziekte van Alzheimer, manisch-depressieve psychose en andere zenuwziektes bij volwassenen behoort ze tot de wereldtop in haar discipline.

De weg die ze heeft afgelegd is een verhaal apart: als werkloze richtte ze vanuit het niets haar eigen laboratorium voor neurogenetica op aan de Universiteit Antwerpen.

In Brein & branie – een pionier in Alzheimer vertelt Christine Van Broeckhoven over haar passies van haar jeugd tot nu. Het brein is belangrijk, maar de branie evenzeer, want de wereld van de wetenschap is vooral een mannenbastion. Ze vocht met de overheid en de privésector, die een vrouw aan de top niet echt zagen zitten, kleine veldslagen uit: keihard, maar subtiel en met humor.

Publicaties

Filter op status

Brein en branie

Brein en branie

Een pionier in Alzheimer

Twee verhaallijnen draaien om elkaar en vormen zo de bouwstenen van een bijzonder boek. Christine Van Broeckhoven vlecht haar persoonlijke ervaringen samen met haar wetenschappelijke bevindingen tot ...